Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Εκπαιδευτικό Υλικό για τις Γυναίκες Μετανάστριες και την Έμφυλη Βία

5-1-2016 – Αργεντινή – Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης – Γραφείο Αργεντινής –> (IOM Argentina) δημοσίευσε την Αγγλική εκδοχή του εγχειριδίου με πρωταρχική γλώσσα έκδοσης τα Ισπανικά και τίτλο “Las Mujeres Migrantes y la Violencia de Género – Aportes para la Reflexión y la Intervención” (Γυναίκες-Μετανάστριες και Έμφυλη Βία – Στρατηγικές και Προοπτικές Παρεμβάσεων).

Το εγχειρίδιο αναπτύχθηκε υπό το πλαίσιο του προγράμματος Προώθησης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Μεταναστών υπό την Οπτική του Φύλου, που υλοποιείται από το Γραφείο Αργεντινής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Προόδου (Subsecretaría de Promoción Social, SPS) του Υπουργείου Κοινωνικής Ανάπτυξης της Κυβέρνησης της Πόλης του Buenos Aires, με την υποστήριξη του Αναπτυξιακού Ταμείου του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Το εκπαιδευτικό υλικό δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα εργαλείο κατάρτισης για όλες τις ομάδες του φορέα αναφορικά με κοινωνικές παρεμβάσεις για γυναίκες – μετανάστριες στο πεδίο της έμφυλης βίας. Βάσει της εμπειρίας αυτής, η διανομή του υλικού σε αρκετούς κυβερνητικούς φορείς και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών επιδίωξε να αυξήσει περαιτέρω την ευαισθητοποίηση μεταξύ της ευρύτερης κοινότητας.

Σε συνδυασμό με αυτήν την οπτική, η προσαρμογή και η μετάφραση του έργου αυτού στην Αγγλική γλώσσα στοχεύει στην διευκόλυνση της διάχυσης του ζητήματος σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί από οιονδήποτε υπάλληλο του δημοσίου, ή εργαζόμενο σε φορέα της κοινωνίας των πολιτών, ή από οποιοδήποτε μέλος προσωπικού οργάνωσης που ασχολείται με την παροχή βοήθειας προς γυναίκες- μετανάστριες που αντιμετωπίζουν περιστατικά βίας.

Ο IOM Argentina ευελπιστεί ότι το υλικό θα αποτελέσει μία πολύτιμη συνεισφορά ακόμη και για διαφορετικά πλαίσια και γεωγραφικά μέρη.

Η δημοσίευση του εγχειριδίου είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του IOM Argentina: argentina.iom.int/co/sites/default.

iom.int

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 16-22 Σεπτεμβρίου 2020

Be the first to comment on "Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης: Εκπαιδευτικό Υλικό για τις Γυναίκες Μετανάστριες και την Έμφυλη Βία"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!