Διαδικτυακή πλατφόρμα ΜΗΤΙΔΑ για την ανάπτυξη ψηφιακού εκπαιδευτικού περιεχομένου

Η ΜΗΤΙΔΑ (Μαθησιακή Ηλεκτρονική Τράπεζα Ιδιαίτερης αξίας Διδακτικών Αντικειμένων) αποτελεί ένα καινοτόμο, φιλικό και εύχρηστο διαδικτυακό περιβάλλον ειδικά σχεδιασμένο για την υποβοήθηση της συνεργατικής δραστηριότητας της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας και την προώθηση της μαθητο-κεντρικής, ενεργούς και μη τυπικής μάθησης.

Χρησιμοποιώντας ένα σύνολο σύγχρονων εργαλείων και τις ελεύθερα προσβάσιμες ψηφιακές πηγές που διαθέτει η ηλεκτρονική υποδομή του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, οι συμμετέχοντες δάσκαλοι και καθηγητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν, να πειραματιστούν και να δημιουργήσουν οι ίδιοι ψηφιακό διαδραστικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της διδακτικής πράξης και την επαγγελματική τους αυτοβελτίωση.

Το ψηφιακό περιεχόμενο έχει οργανωθεί σε 3 ευρείες θεματικές περιοχές και περιλαμβάνει: διδακτορικές διατριβές, διπλωματικές εργασίες, φωτογραφικό υλικό, χάρτες, ερευνητικά αποτελέσματα, επιστημονικές δημοσιεύσεις, άρθρα σε διεθνή περιοδικά, βιβλία, διαλέξεις, εκπαιδευτικό υλικό, και βιντεοπαρουσιάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, δυνητικά, ως εναλλακτικές πηγές γνώσης στη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να ενημερωθούν αναλυτικά σχετικά με τις δυνατότητες και τις παρεχόμενες υπηρεσίες της ψηφιακής συνεργατικής πλατφόρμας εκπαιδευτικού περιεχομένου ΜΗΤΙΔΑ, μπορούν να απευθυνθούν στην υπηρεσία εξυπηρέτησης χρηστών της πύλης ανατρέχοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.mitida.gr/el/content/helpdesk.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα ΜΗΤΙΔΑ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου “Παραγωγή εκπαιδευτικού & επιμορφωτικού υλικού (με χρήση social networks και user-generated content)”, που εντάσσεται στην πράξη “Εθνικό Πληροφοριακό Σύστημα Έρευνας και Τεχνολογίας/Κοινωνικά Δίκτυα – Περιεχόμενο Παραγόμενο από Χρήστες” που υλοποιείται από το ΕΚΤ στο πλαίσιο του Ε.Π. “Ψηφιακή Σύγκλιση” του ΕΣΠΑ (με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Διαβάστε Επίσης  "Αποτελεσματική Εκπαιδευτική Πράξη και Συμβουλευτική Διαχείρισης Κρίσεων στη Σχολική Κοινότητα" | Ετήσιο Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα από το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ Παν. Θεσσαλίας

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!