Κέντρο Eκπαίδευσης στην Αυτόνομη Διαβίωση στην Κηφισιά

Η Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Κηφισιάς, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της ψυχικής υγείας από το 2001, λειτουργούν από τις 18.1.2016 το Κέντρο Eκπαίδευσης στην Αυτόνομη Διαβίωση, στο Κοινωνικό Πολυδύναμο Κέντρου του Δήμου Κηφισιάς που βρίσκεται στην οδό Κέδρου 2 στην Κ. Κηφισιά .

Στόχος είναι η εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση, η παροχή δυνατοτήτων κοινωνικοποίησης, καθώς και η δημιουργική και ευχάριστη απασχόληση, σε άτομα άνω των 15 ετών με Νοητική Υστέρηση , Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές (ΔΑΔ) και ψυχοκινητικές δυσκολίες.

Τα παραπάνω επιτυγχάνονται μέσω ενός δομημένου προγράμματος που αποτελείται από ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες όπως: εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση και στις δραστηριότητες καθημερινής ζωής, προγράμματα κοινωνικοποίησης, λογοθεραπεία, εργοθεραπεία, εικαστική θεραπεία, μουσικοθεραπεία, ψυχοκινητική αγωγή και συμβουλευτική γονέων.

Η Θεραπευτική ομάδα του Κέντρου αποτελείται από: Κοινωνική Λειτουργό, λογοθεραπεύτρια, εργοθεραπεύτρια καθώς και εξειδικευμένους ψυχολόγους.Επίσης υποστηρίζεται από ψυχίατρο και από εξωτερικούς επόπτες ανάλογων ειδικοτήτων με το επιστημονικό προσωπικό.

Οι υπηρεσίες θα παρέχονται με την κάλυψη των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των γονέων.

Διεύθυνση: Κέδρου 2 Κηφισιά. Τ.Κ. 14561

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 6253672
Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή 8:00-14:00
Υπεύθυνη-Κοινωνική Λειτουργός : Δακουρά Γεωργία

Διαβάστε Επίσης  Νέο διετές πρόγραμμα μαθησιακής κινητικότητας και κατάρτισης του ΟΑΕΔ για νέους με αναπηρίες στο ΕΚΕΚ ΑμεΑ Θεσσαλονίκης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!