Σειρά συζητήσεων για την Παιδεία από την Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Η Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής στο πλαίσιο του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία εγκαινιάζει σειρά συζητήσεων με παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Στόχος των συζητήσεων είναι να καταγραφούν απόψεις ενός όσο το δυνατόν μεγαλύτερου φάσματος εμπλεκόμενων φορέων και εμπειρογνωμόνων με τα θέματα της εκπαίδευσης.

Η πρώτη φάση των συζητήσεων θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου. Στη συνέχεια, θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του δεύτερου κύκλου συζητήσεων.

Το πρόγραμμα του πρώτου κύκλου συζητήσεων έχει συζητηθεί και συμφωνηθεί με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικών θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Ένωσης Κεντρώων και έχει ως εξής:

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με φορείς εκπροσώπων δασκάλων και καθηγητών (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ).
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με τα Προεδρεία των Πρυτάνεων Πανεπιστημίων, Προέδρων ΤΕΙ και του αντίστοιχου οργάνου των Ερευνητικών Κέντρων, ΠΟΣΔΕΠ, ΟΣΕΠ-ΤΕΙ, Ένωση Ελλήνων Ερευνητών.
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με εμπειρογνώμονες.
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου: Συνάντηση με πρώην Υπουργούς Παιδείας (Γ. Αρσένης, Μ. Γιαννάκου, Α. Διαμαντοπούλου).
Παρασκευή, 4 Μαρτίου: Συνάντηση ενημέρωσης με τους Μορφωτικούς Ακολούθους των χωρών της ΕΕ.
Τρίτη 8 και Τρίτη 15 Μαρτίου: Δύο συνεδριάσεις με παρουσία του Υπουργού, για να   ολοκληρωθεί η συζήτηση των τελικών εισηγήσεων και η σύνταξη του τελικού κειμένου του πρώτου κύκλου συζητήσεων.

Οι συζητήσεις θα μεταδοθούν από το Κανάλι  της Βουλής.

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!