Συμμετοχή στη Δράση “Τράπεζα Χρόνου” από την ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη

 

ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

Τράπεζα Χρόνου:  Η Τράπεζα Χρόνου είναι μια υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της να ανταλλάσσουν υπηρεσίες και αγαθά χωρίς χρήματα, προωθώντας το χρόνο ως το αποκλειστικό μέσο συναλλαγής. Η Τράπεζα Χρόνου αποτελεί μια συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη συμμετοχή σας

Η λειτουργία της Τράπεζας Χρόνου δεν θυμίζει σε τίποτα τον τρόπο λειτουργίας των συνηθισμένων τραπεζών. Κι αυτό γιατί πραγματοποιούνται αχρήματες συναλλαγές υπηρεσιών ή προϊόντων. Οι υπηρεσίες και τα είδη εξισώνονται από μία κεντρική μονάδα, το χρόνο, καθώς παύουν να κοστολογούνται με βάση το χρηματικό τους αντίτιμο. Μονάδα μέτρησης  είναι το ΤΕΜ που ισούται με μια ώρα. 

Εγγραφή

Για να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες της Τράπεζας Χρόνου πρέπει πρώτα να δημιουργήσετε ένα προφίλ στον ιστότοπο της Τράπεζας Χρόνου, στο οποίο θα υπάρχουν τα προσωπικά σας στοιχεία. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, η δημιουργία του προφίλ γίνεται από το προσωπικό της Τράπεζας Χρόνου.

Ενεργοποίηση του προφίλ

Για την ενεργοποίηση του προφίλ απαιτείται συνάντηση ή τηλεφωνική επαφή (σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης κατά τις εργάσιμες ώρες 09:00-17:00), με τους διαχειριστές της Τράπεζας Χρόνου. Θεωρώντας την προσωπική επαφή μαζί σας το αποτελεσματικότερο μέσο για την κατάκτηση των στόχων της Τράπεζας Χρόνου, επιθυμούμε να γνωρίσουμε τον καθένα σας με σκοπό την ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας καθώς και τις δυνατότητες που παρέχονται. 

Είσοδος στο σύστημα

Μετά την ενεργοποίηση του προφίλ σας, μπορείτε να συνδεθείτε στο σύστημα της Τράπεζας Χρόνου εισάγοντας  το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που έχετε δημιουργήσει και έπειτα να καταχωρήσετε τις αγγελίες σας.

Καταχώρηση αγγελίας υπηρεσιών και γνώσεων

Στο μενού εργαλεία, στην καρτέλα καταχώρηση νέας αγγελίας έχετε τη δυνατότητα να περιγράψετε την υπηρεσία  που θέλετε να προσφέρετε ή να ζητήσετε, να συμπληρώσετε τον τίτλο προσφοράς και τη γενική κατηγορία στην οποία ανήκει. Το αντίτιμο ορίζεται με την ώρα. Μια ώρα ισούται με ένα ΤΕΜ. Με την αποθήκευση η προσφορά σας έχει δημοσιοποιηθεί .

Καταχώρηση αγγελίας προϊόντος

Στο μενού εργαλεία, στην καρτέλα καταχώρηση νέας αγγελίας έχετε τη δυνατότητα να περιγράψετε τo προϊόν  που θέλετε να προσφέρετε ή να ζητήσετε, να συμπληρώσετε τον τίτλο προσφοράς και τη γενική κατηγορία στην οποία ανήκει. Για την εξίσωση με το χρόνο της αξίας των μεταχειρισμένων ειδών που προέρχονται από ιδιώτες συμβουλευτείτε τον «χρονοκατάλογο», που βρίσκεται στους “Όρους Χρήσης”.

Συναλλαγή

Στις αγγελίες μπορείτε να ενημερώνεστε για όλες τις ενεργές αγγελίες. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση στο διαδίκτυο θα σας αποστέλλονται ταχυδρομικώς. Εφόσον ενδιαφέρεστε για κάποια αγγελία:

  • Επικοινωνείτε μεταξύ σας ή με το προσωπικό της Τράπεζας Χρόνου (2310 526 150) ώστε να οριστούν οι παράμετροι της συναλλαγής όπως ο χρόνος και ο τόπος της συναλλαγής όταν πρόκειται για είδος.
  • Με το πέρας της συναλλαγής επισκέπτεστε τον ιστότοπο της Τράπεζας Χρόνου και ολοκληρώνετε τη διαδικασία μέσω του αντίστοιχου  πλήκτρου “Συναλλαγή” που θα βρείτε κάτω από κάθε αγγελία.
  • Αυτόματα αφαιρούνται ή προστίθενται τα αντίστοιχα ΤΕΜ.  
  • Μπορείτε πάντα να ολοκληρώσετε την συναλλαγή μέσω της Τράπεζας Χρόνου τηλεφωνικά ή με μία επίσκεψη σας. Καλό θα είναι αυτή η διαδικασία να ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατό. 

Αξιολόγηση

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής δίνεται η δυνατότητα να αξιολογήσετε την υπηρεσία ή το αγαθό  που λάβατε  και να προσθέσετε τα σχόλια σας. Αυτό γίνεται ώστε να μπορούν όλοι οι χρήστες να προστατεύονται από επαναλαμβανόμενες κακές πρακτικές.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 2315 504 301 ή στην ηλεκτρονικη  διεύθυνση: trapezaxronou_thess@outlook.com.gr 

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή από 9:00 έως 17:00.

Στοιχεία επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Βενιζέλου 70
Τηλ. 2315 504301                                                                                                                 
Mail: trapezaxronou_thess@outlook.com.gr             
Site: http://xronos.diktyodomwnthess.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/xronosthess
Twitter: https://twitter.com/Xronos_Thess

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Η «σχεδία» των λουλουδιών και της συμφιλίωσης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!