Βρετανία: 2 στα 3 κορίτσια είναι θύματα εκφοβισμού

Έρευνα για τους έφηβους στη Βρετανία δείχνει πως οι περισσότεροι είναι θύματα εκφοβισμού, με τα κορίτσια να είναι πιο πιθανό να πέσουν θύματα κακοποίησης, ενώ εκείνοι που ζουν στις πιο εύπορες περιοχές να είναι πολύ πιο πιθανό να καταναλώνουν αλκοόλ.

Πάνω από τους μισούς έφηβους στη Βρετανία δηλώνουν πως είναι θύματα εκφοβισμού, με τα κορίτσια να είναι πολύ πιο πιθανό να αναφέρουν κάποια μορφή κακοποίησης. Κυβερνητική έρευνα σε περισσότερους από 120 χιλιάδες εφήβους ηλικίας 15 ετών, διαπίστωσε ότι το 63% των κοριτσιών και το 48% των αγοριών δήλωσαν πως έχουν δεχθεί εκφοβισμό τους τελευταίους μήνες.

Τα κορίτσια ήταν δύο φορές πιο πιθανό να δηλώσουν πως έχουν υπάρξει θύματα ηλεκτρονικού εκφοβισμού. Επίσης είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν πως έχουν γίνει στόχος για ανέκδοτα σεξουαλικού περιεχομένου, ψευδών ειδήσεων ή για τη χρήση «ακατάλληλων» εικόνων χωρίς την άδεια τους.

αλκοόλ

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης μεγάλες διαφορές μεταξύ των κοινωνικών ομάδωνμε τα παιδιά στις πιο πλούσιες περιοχές να είναι πιο πιθανό να έχουν καταναλώσει αλκοόλ σε σχέση με τα άλλα παιδιά. Συνολικά, 70% των εφήβων που ζουν στις πιο εύπορες περιοχές ανέφεραν πως έχουν καταναλώσει αλκοόλ, σε σύγκριση με το 50% των εφήβων που ζουν στις μειονεκτούσες περιοχές.

  • 10% των παιδιών ήπιαν το πρώτο τους ποτό πριν την ηλικία των 12 ετών, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας για το πρώτο ποτό ήταν τα 13 έτη. Η έρευνα διαπίστωσε πως τα παιδιά που είχαν πιεί αλκοόλ νεότερα ήταν πολύ πιο πιθανό να καταναλώνουν συχνά ποτά μέχρι την ηλικία των 15 ετών.
  • 3% των εφήβων είχαν πιει αλκοόλ πριν την ηλικία των 10 ετών. Από αυτούς, το 28% πραγματοποιούσε συχνή χρήση αλκόολ μέχρι την ηλικία των 15 ετών.
  • Μεταξύ όσων είχαν καταναλώσει αλκοόλ για πρώτη φορά περίπου στην ηλικία των 15 χρόνων, μόλις το 3% πραγματοποιούσε συχνή κατανάλωση αλκοόλ.

Πηγή: telegraph.co.uk

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού 2020

Be the first to comment on "Βρετανία: 2 στα 3 κορίτσια είναι θύματα εκφοβισμού"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!