Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down 2016

Η Δευτέρα 21η Μαρτίου 2016 σηματοδοτεί την 11η επέτειο της Παγκόσμιας Ημέρα για το Σύνδρομο Down.

Τα άτομα με σύνδρομο Down, θα πρέπει να είναι σε θέση να απολαμβάνουν πλήρη και ίσα δικαιώματα,  σε ισότιμη βάση με τους άλλους ανθρώπους, τόσο ως παιδιά όσο και ως ενήλικες. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα να συμμετέχουν πλήρως στις κοινότητές τους. Στην πραγματικότητα, η επικρατούσα αρνητική στάση έχει ως αποτέλεσμα χαμηλές προσδοκίες, διακρίσεις και τον κοινωνικό τους αποκλεισμό, δημιουργώντας κοινότητες όπου παιδιά και ενήλικες με σύνδρομο Down δεν μπορούν να ενταχθούν με επιτυχία με τους συνομηλίκους τους.

Σε αντίθεση, όταν δίνονται ευκαιρίες συμμετοχής σε παιδιά με σύνδρομο Down και άλλες αναπηρίες, όλα τα παιδιά επωφελούνται και δημιουργούνται περιβάλλοντα φιλίας, αποδοχής, σεβασμού για όλους και υψηλών προσδοκιών. Επιπρόσθετα, αυτά τα περιβάλλοντα προετοιμάζουν  όλα τα σημερινά παιδιά για τη ζωή τους ως αυριανοί ενήλικες, επιτρέποντας στους ενήλικες με σύνδρομο Down να ζουν, να εργάζονται και να συμμετέχουν, με αυτοπεποίθηση και ατομική αυτονομία, συμμετέχοντας πλήρως στην κοινωνία μαζί με τους φίλους και τους συμμαθητές τους.

Για το 2016, η Down Syndrome International παρουσιάζει το βίντεο #MyFriendsMyCommunity, με συνεντεύξεις παιδιών από όλο τον κόσμο που μιλούν για τις ζωές, τις φιλίες και τις προσδοκίες τους.

Κάθε χρόνο η Down Syndrome International επιλέγει ένα θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down. Το φετινό θέμα – έτος 2016 είναι τα οφέλη των περιβάλλοντων δίχως αποκλεισμούς για τα παιδιά του σήμερα και τους ενήλικες του αύριο.

worlddownsyndromeday.org

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Θανατική ποινή: στοιχεία για την κατάσταση στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο

Be the first to comment on "Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down 2016"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!