Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας 2016 – Παγκόσμια Ατζέντα για την Κοινωνική Εργασία και την Κοινωνική Ανάπτυξη

Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Κοινωνικής Εργασίας (15 Μαρτίου 2016) για το 2016 είναι η “Προώθηση της αξιοπρέπειας και της αξίας των Λαών“. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα δημιουργεί άλλη μια ευκαιρία για το επάγγελμα των κοινωνικών λειτουργών να εκφράσουν διεθνή αλληλεγγύη και να φέρουν μηνύματα προς τις κυβερνήσεις, τους περιφερειακούς οργανισμούς και τις κοινότητές. Το θέμα της ημέρας (και τελευταίο) προέρχεται από την παγκόσμια ατζέντα για την κοινωνική εργασία και κοινωνική ανάπτυξη. Κάθε ένα από τα πέντε θέματα της παγκόσμιας ατζέντας τρέχει για δύο χρόνια και το 2016 είναι η δεύτερη χρονιά για την προώθηση της αξιοπρέπειας και της αξίας των Λαών.

Η παγκόσμια ατζέντα για την Κοινωνική Εργασία και την Κοινωνική Ανάπτυξη

Πάνω από τρεις χιλιάδες επαγγελματίες κοινωνικής εργασίας, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στον τομέα της κοινωνικής ανάπτυξης, συναντήθηκαν στο Χονγκ Κονγκ τον Ιούνιο του 2010 αποφασίζοντας να ξεκινήσουν ένα παγκόσμιο κίνημα που να αντιμετωπίζει τις μεγάλες προκλήσεις των κοινωνιών μας. Οι σύνεδροι συμφώνησαν ότι οι τρείς οργανώσεις θα πρέπει να μιλήσουν με σαφήνεια από την εμπειρία τους στα θέματα που σχετίζονται με την ευρύτερη κοινότητα. Οι εκπρόσωποι επιβεβαίωσαν την ανάγκη να οργανωθούν γύρω από μεγάλα και συναφή κοινωνικά ζητήματα που συνδέουν τα επαγγέλματα αυτά.

Με βάση τις αποφάσεις που ελήφθησαν στη διάσκεψη του Χονγκ Κονγκ, η ηγεσία των τριών διεθνών οργανισμών (Διεθνής Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW), Διεθνής Ένωση των Σχολών Κοινωνικής Εργασίας (IASSW) και το Διεθνές Συμβούλιο Κοινωνικής Πρόνοιας (ICSW)) που αντιπροσωπεύει το σύνολο του φάσματος της πρακτικής της κοινωνικής εργασίας, της εκπαίδευσης στην κοινωνική εργασία και της κοινωνικής εργασίας για την ανάπτυξη σε παγκόσμιο επίπεδο, συμφωνήθηκε ένα σύνολο στόχων για την κάλυψη των κοινών στόχων που αφορούν την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική ανάπτυξη.

Οι στόχοι αυτοί περιγράφονται στην Παγκόσμια Ατζέντα για την Κοινωνική Εργασία και την Κοινωνική Ανάπτυξη: Δεσμεύσεις για Ενέργειες.

Global Agenda 2012

Πηγή: ifsw.org

socialpolicy.gr

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!