Παρέμβαση για την υποστήριξη εν δυνάμει θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στην περιοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης

Το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θεσσαλονίκης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.), θέτουν σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Υποστήριξη εν δυνάμει θυμάτων trafficking στη Θεσσαλονίκη» μέσω της λειτουργίας Κέντρου Υποδοχής Θυμάτων παράνομης εμπορίας ανθρώπων στη Θεσσαλονίκη και σε συνδυασμό με σειρά παρεμβάσεων στο δρόμο για τον εντοπισμό και την υποστήριξη εν δυνάμει θυμάτων.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης για τον έγκαιρο εντοπισμό εν δυνάμει και πιθανολογούμενων θυμάτων εμπορίας ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με βασικό εργαλείο στοχευμένες παρεμβάσεις στον δρόμο. Απώτερος στόχος του έργου είναι η ολοκληρωμένη προστασία και υποστήριξη πιθανολογούμενων θυμάτων μέσω της λειτουργίας ενός Κέντρου Υποδοχής Θυμάτων Εμπορίας Ανθρώπων (Drop-In Centre) στην περιοχή, όπου θα παρέχονται εξειδικευμένες υπηρεσίες ενημέρωσης και πληροφόρησης, ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και συμβουλευτικής, εξατομικευμένης παρέμβασης, συνοδείας και διασύνδεσης με αρμόδιους φορείς.

Το έργο επίσης περιλαμβάνει οριζόντιες δράσεις προβολής και δημοσιότητας, οι οποίες θα έχουν  ως επίκεντρο:

(α) (εν δυνάμει) θύματα trafficking για την ενημέρωσή τους σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις υπηρεσίες που παρέχονται στο κέντρο υποδοχής, και

(β) τον πληθυσμό και τους επισκέπτες της περιοχής, με στόχο την ευαισθητοποίησή τους για το πρόβλημα και τη μείωση της ζήτησης υπηρεσιών που σχετίζονται με θύματα εμπορίας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε Επίσης  Έρευνα για την επίδραση του CoViD-19 στην Κοινωνία των Πολιτών

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!