Ρέϊμοντ Κάρβερ – Διηγήματα

Karver_146x213_CS5Fin_OUT

Karver_146x213_CS5Fin_OUT

ΡΕΪΜΟΝΤ ΚΑΡΒΕΡ
ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ

Εισαγωγή – Μετάφραση – Επίμετρο: Γιάννης Τζώρτζης
Σειρά: Ξένη λογοτεχνία
Σκληρόδετη έκδοση

(ISBN: 978-618-03-0366-7, τιμή: 19,90 €, σελ.: 856)

Συγκεντρωτικός τόμος στον οποίο περιλαμβάνονται οι τρεις κύριες συλλογές διηγημάτων του μεγάλου αμερικανού διηγηματογράφου:

  1. Λοιπόν, θα πάψεις, σε παρακαλώ;
  2. Αρχάριοι – η αποκατεστημένη εκδοχή της συλλογής που είχε κυκλοφορήσει με τον τίτλο Για τι πράγμα μιλάμε όταν μιλάμε για αγάπη
  3. Καθεδρικός ναός.

Τα διηγήματα, τα αντιπροσωπευτικότερα από το σύνολο του έργου του, πλαισιώνονται από εκτενή εισαγωγή καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του.

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ: metaixmio.gr

 

«Ένας νέος Hemingway, ένας δημιουργός εφάμιλλης πνοής με τους μεγάλους δασκάλους που λάτρεψε στη ζωή του. Αλλά μαζί κι ένας καλλιτέχνης απαράμιλλης ανθρωπιάς και καλοσύνης».

Από την εισαγωγή του Γιάννη Τζώρτζη

«Ο Κάρβερ είναι ο φυσικός διάδοχος του πραγματικού μέντορά του, του Αντόν Τσέχοφ».

Financial Times

«Με μοναδική εγρήγορση συλλαμβάνει το μοναδικό, φαινομενικά ασήμαντο γεγονός που αλλάζει δραματικά την πορεία μιας ζωής ή της σχέσης δυο ανθρώπων».

Sunday Telegraph

«Ο Κάρβερ είναι συγγραφέας συγκλονιστικής εντιμότητας και συμπόνιας. Απαλλαγμένος εντελώς από επιτήδευση και μελοδραματισμό, περιγράφει και αποκαλύπτει τον κόσμο όπως τον συλλαμβάνει το μάτι του. Με τέτοια καθαρότητα που σχεδόν σου ραγίζει την καρδιά».

Washington Post

 

Ο Ρέιμοντ Κάρβερ γεννήθηκε το 1938 στο Όρεγκον των ΗΠΑ. Διηγηματογράφος και ποιητής, δημοσίευσε το πρώτο του διήγημα το 1961. Επί χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής δημιουργικής γραφής σε διάφορα πανεπιστήμια. Το 1983 γνώρισε την καταξίωση, όταν του απονεμήθηκε το βραβείο Μίλντρεντ και Χάρολντ Στράους από την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων, το οποίο του επέτρεψε να αφοσιωθεί απερίσπαστος στο γράψιμο. Πέθανε τον Αύγουστο του 1988.

 

Διαβάστε Επίσης  Ψηφιακό αποθετήριο «Φωτόδεντρο Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία»

Be the first to comment on "Ρέϊμοντ Κάρβερ – Διηγήματα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!