Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας «ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας «ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ» ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 2013 και στεγάζεται στο κέντρο της πόλης στην οδό Καπετάν Άγρα 3Α. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των φύλων και προωθείται μέσω του Δήμου Βέροιας προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε γυναίκες θύματα βίας στο Νομό Ημαθίας.

Πιο συγκριμένα, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών απευθύνεται σε γυναίκες που υφίστανται σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική, λεκτική, οικονομική κακοποίηση, σε γυναίκες θύματα βιασμού, πορνείας, trafficking καθώς και σε γυναίκες που υφίστανται οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης στον εργασιακό χώρο. To επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου στελεχώνουν ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός και νομικός σύμβουλος.

Προσφέρονται υπηρεσίες ολοκληρωμένης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και νομικής συμβουλευτικής όπως επίσης και υπηρεσίες παραπομπής ή συνοδείας των γυναικών θυμάτων βίας σε αρμόδιους φορείς όπως νοσοκομείο, ξενώνες, αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές. Τέλος προωθεί δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας έχοντας ως στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών.

Οι υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου παρέχονται δωρεάν προς το κοινό και τηρείται αυστηρά η ανωνυμία και το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων της γυναίκας που απευθύνεται σ’ αυτό.

Στοιχεία Επικοινωνίας
Διεύθυνση: Καπετάν Άγρα 3Α (έναντι Δημοτικού Ιατρείου)
Τηλ: 23310 65304
E mail: isotita@veria.gr

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΦΙΣΑ

Διαβάστε Επίσης  Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων: η Επιτροπή επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων

Be the first to comment on "Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βέροιας «ΚΟΡΝΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ»"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!