Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά του Δρόμου 2016

 

Ο εορτασμός της 6ης παγκόσμιας ημέρας για τα παιδιά του δρόμου λαμβάνει χώρα την 12η Απριλίου 2016, παρέχοντας μια πλατφόρμα για τα εκατομμύρια παιδιών του δρόμου σε όλο τον κόσμο έτσι ώστε να μιλήσουν για να μην μπορούν να αγνοηθούν τα δικαιώματά τους. Φέτος η εκστρατεία για την ταυτότητα (Identity Campaign) της CSC (Κοινοπραξίας για τα Παιδιά του Δρόμου) προκαλεί τις αρνητικές αντιλήψεις για τα παιδιά του δρόμου, υπογραμμίζοντας το δυναμικό τους και ενθαρρύνοντας το κοινό και τους υπεύθυνους να εξετάσουν τα παιδιά δίχως προκαταλήψεις, έτσι ώστε να μην είναι πλέον αόρατα και να μην αγνοούνται.

CFSC_Visual advert 3_FINAL (Hi-res)_v2-page-001

2016 Street Children World Map infographic

(Όλα τα τελευταία στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα παιδιά του δρόμου).

CFSC_Map 2016_FINAL (Hi-res)_v2-page-001

CFSC_Visual advert 1_FINAL (Hi-res)_v2-page-001

Η κοινοπραξία για τα παιδιά του δρόμου (CSC) ξεκίνησε την παγκόσμια ημέρα για τα παιδιά του δρόμου το 2011, με τη βοήθεια της πολυεθνικής εταιρείας Aviva (ασφαλιστική εταιρεία η οποία δραστηροποιείται με την παγκόσμια πρωτοβουλία για την κοινοτική ανάπτυξη “the Street to School”), για να διασφαλίσει ότι θα ακουστούν οι φωνές των εκατομμυρίων παιδιών του δρόμου σε ολόκληρο τον κόσμο. Έκτοτε, κάθε χρόνο η υποστήριξη έχει αυξηθεί, και η ημέρα γιορτάζεται τώρα σε πάνω από 130 χώρες.

CFSC_Visual advert 4_FINAL (Hi-res)_v2-page-001

Το 2014, η CSC δημιούργησε το παρακάτω βίντεο για να τονίσει το θέμα “Αν όλος ο κόσμος σε άκουγε, τι θα έλεγες;” Αυτή η μικρού μήκους ταινία περιλαμβάνει μερικές από τις πολλές απαντήσεις στο ερώτημα που έλαβε η κοινοπραξία από τα παιδιά του δρόμου σε όλο τον κόσμο.

streetchildrenday.org

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τη γνώμη των πολιτών σχετικά με τη νέα Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Παιδιών

Be the first to comment on "Παγκόσμια Ημέρα για τα Παιδιά του Δρόμου 2016"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!