Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

 

Λίγα λόγια για την Γραμμή 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ

Τι είναι;

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους για εκπαιδευτικούς και γενικά για όποιο άτομο υφίσταται διακρίσεις λόγω ταυτότητας φύλου ή/και σεξουαλικού προσανατολισμού ή θέλει να συζητήσει και να ενημερωθεί γι’ αυτά τα θέματα.

3 βασικές δράσεις του 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ:

  • Η ψυχολογική στήριξη.
  • Η παρέμβαση στην κρίση.
  • Η ασφαλής και έγκυρη παραπομπή.

Ώρες Λειτουργίας:

11:00-20:00, Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός των επίσημων αργιών.

Εχεχύθεια:

Οι κλήσεις είναι ανώνυμες και εμπιστευτικές. Στις κλήσεις απαντούν εξειδικευμένες και εξειδικευμένοι ψυχολόγοι, που έχουν περάσει από ειδική εκπαίδευση. Επιστημονική Υπεύθυνη: κ. Παπαθανασίου Νάνσυ

Προσβασιμότητα:

Υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας μέσω βιντεοκλήσης με εξειδικευμένη/ο ψυχολόγο με γνώσεις της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας για κωφές/ούς ή/και βαρύκοες/ους. H Γραμμή είναι εύκολα προσβάσιμη σε ΑμεΑ/εμποδιζόμενα και μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα, ακριβώς επειδή είναι τηλεφωνική. Είμαστε δίπλα σε ανθρώπους τρίτης ηλικίας και όσους αντιμετωπίζουν θέματα ιδιωτικότητας και ανεξαρτησίας και αντιμετωπίζουν δυσκολία στην μετακίνηση.

Χρεώσεις:

Όσες πραγματοποιούνται από σταθερό τηλέφωνο ΟΤΕ έχουν χρέωση αστικής μονάδας*. Οι χρεώσεις για κάθε άλλο πάροχο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαφέρουν ανάλογα με τον τιμοκατάλογο του παρόχου.

Πρόγραμμα:

Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ υλοποιείται στο πλαίσιο του «Προγράμματος Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση», το οποίο αποτελεί συνέχιση και εξέλιξη του προγράμματος “Ζούμε όπως κι εσύ”, που σχεδιάστηκε το 2011 και υλοποιήθηκε την περίοδο 2011-2013 από την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με πρωτοβουλία του τότε Γενικού Γραμματέα κ. Γιάννου Λιβανού.

Φορείς Υλοποίησης:

Αρμόδιοι φορείς για την υλοποίηση του Προγράμματος είναι η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος (ΟΛΚΕ) και οι οργανώσεις: Θετική Φωνή, Athens Pride & Thessaloniki Pride.

Διοικούσα Επιτροπή: Γιάννος Λιβανός, Θάνος Βλαχογιάννης, Παναγιώτης Δαμάσκος, Μαργαρίτα Κοντομιχάλη, Γιάννης Παπαγιαννόπουλος και η Νάνσυ Παπαθανασίου.

Χρηματοδότηση:

Την χρηματοδότηση και υποστήριξη του έργου αναλαμβάνει εξ ολοκληρου η οργάνωση “αλληλεγγύη-SolidarityNow”.

Υποστήριξη:

Το Πρόγραμμα έχει την ηθική στήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Δικτύωση:

Το Πρόγραμμα έχει την αλληλεγγύη και τη στήριξη πάνω από 20 οργανώσεων: “Οικογένειες Ουράνιο Τόξο”, “Queertrans”, “Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση”, “ΛΟΑΤ-ΑμεΑ”, “ThessΔΙΚΤΥΟ”, “Thessaloniki Rainbow Youth”, “Proud Seniors Greece”, “ΑΜΚΕ Κλίμακα” και “Generation 2”.

Το σποτ του Προγράμματος

Διαβάστε Επίσης  "Ταξίδι στις Γειτονιές των Βαλκανίων" | Προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους στις γειτονιές της Κάτω Τούμπας και της Άνω Πόλη στη Θεσσαλονίκη

Be the first to comment on "Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!