Γυναίκες και ανήλικα κορίτσια τραγικά θύματα της εμπορίας ανθρώπων

 

Την ανάγκη εντατικοποίησης της προσπάθειας των κρατών μελών για την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της εμπορίας ανθρώπων υπογράμμισε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, σε παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Κατά την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή το εγκληματικό αυτό φαινόμενο όχι μόνο συνεχίζει να υφίσταται αλλά εμφανίζει επιπλέον αυξητικές τάσεις, με συχνότερα θύματα τις γυναίκες και τα ανήλικα κορίτσια.

Οι τομείς, στους οποίους πρέπει να εστιάσει η Ε.Ε., προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα, είναι πρωτίστως η παροχή κινήτρων στα θύματα, για να καταγγέλλουν πράξεις εκμετάλλευσης, και ο εντοπισμός όχι μόνο των πραγματικών αλλά και των πιθανών θυμάτων εκεί όπου οι κοινωνικές ανισότητες και προκαταλήψεις ευνοούν την εμφάνιση του φαινομένου.

‘Πρέπει να δώσουμε κίνητρα για να καταγγέλλουν και ιδιαίτερα τα νέα κορίτσια και οι γυναίκες αυτό το απεχθές έγκλημα. Να εστιάσουμε στην ενδυνάμωση του κοινωνικού ρόλου των γυναικών και των αδύναμων κοινωνικών δομών, στην άρση των ανισοτήτων, που έχουν το ψευδεπίγραφο “ισχυροί” εναντίον των “αδυνάτων” και κυρίως να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη.  Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν μπορεί να είναι αντικείμενο ούτε συμφωνίας, ούτε συναλλαγής, ούτε εμπορευματοποίησης, ούτε διαπραγμάτευσης.  Κάτι τέτοιο αποτελεί ντροπή για την ανθρωπότητα και προσβολή για την ευρωπαϊκή κουλτούρα και τις αξίες μας”.

Διαβάστε Επίσης  Το Εγχειρίδιο INTERACT διαθέσιμο πλέον και στα Ελληνικά

Be the first to comment on "Γυναίκες και ανήλικα κορίτσια τραγικά θύματα της εμπορίας ανθρώπων"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!