Ιρλανδία: Η Δημόσια Τηλεόραση ανακοινώνει νέα στρατηγική για την διαφορετικότητα

 

Η ιρλανδική δημόσια τηλεόραση RTÉ, προετοιμάζει μία νέα στρατηγική για ζητήματα διαφορετικότητας, υπό το πλαίσιο της οποίας ευελπιστεί να αντιμετωπίσει τα κενά που υφίστανται σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα. Τα ζητήματα διαφορετικότητας επιλαμβάνονται σε ορισμένο βαθμό υπό τον Νόμο Broadcasting Act 2009 – ο οποίος απαιτεί από τα δημόσια μέσα ενημέρωσης να “εκπροσωπούν την πολιτισμική πολυμορφία του συνόλου της νήσου της Ιρλανδίας”. Παρά ταύτα η νέα στρατηγική στοχεύει στην συμπερίληψη απτών προσπαθειών για την βελτίωση της εκπροσώπησης των εθνοτικών και άλλων μειονοτήτων τόσο στις προγραμματικές εισροές και εκροές του.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται αμέσως μετά την δημοσίευση του BBC περί ανανέωσης της πολιτικής του περί διαφορετικότητας, όπου τέθηκαν στόχοι ως το έτος 2020 για την εκπροσώπηση σε ζωντανή αναμετάδοση (on-air portrayal) των εθνοτικών και άλλων μειονοτήτων που να αντιπροσωπεύουν την δημογραφική σύνθεση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε Επίσης  Επιστημονική Επιθεώρηση | Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη - Τόμος 14: Τεύχος 2

Πρόσφατα, το ζήτημα της “απεικόνισης” και “εκπροσώπησης” των εθνοτικών μειονοτήτων στην Ιρλανδία τέθηκε ως σημαντικό ζήτημα από το Συμβούλιο Μετανάστευσης της Ιρλανδίας σε σύνδεση με την αύξηση του φαινομένου της Ισλαμοφοβίας.

Στην πρόσφατη έκθεσή του -> report <- το Συμβούλιο συζήτησε σχετικά με το ζήτημα της απεικόνισης των Μουσουλμάνων στα Ιρλανδικά μέσα ενημέρωσης και για τον αντίκτυπο στην ευημερία της κοινότητας.

Διαβάστε Επίσης  Ερωτηματολόγιο για την εμπειρία των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σε δημόσιους φορείς και υπηρεσίες

Περισσότερες πληροφορίες / Πηγή –> https://ec.europa.eu/migrant-integration/news/

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!