Κείμενο-Παρέμβαση για τις Εκλογές του ΔΣ του ΣΕΚΠ

Γεωργία Μαυρίδου

Αγαπητοί συνοδοιπόροι φοιτητές και απόφοιτοι Κοινωνικής Πολιτικής,

Στον απολογισμό που θα γίνει στις 12-5-2016 από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, θα αντιληφθείτε ότι σε περίοδο κρίσης ο Σύλλογος μας ασχολήθηκε με τα επαγγελματικά δικαιώματα και την αναγνώριση του τίτλου σπουδών και κατόρθωσε να κάνει τα αιτήματα μας γνωστά στους αρμόδιους φορείς (Κεντρική Κυβέρνηση, ΑΣΕΠ) για την επαγγελματική πορεία των μελών, ενώ παράλληλα συνέταξε εγχειρίδια, όπως των φορέων κοινωνικής πολιτικής και παρουσίασε μια ενδιαφέρουσα και ποικίλης κοινωνικής ύλης ηλεκτρονική εφημερίδα και στάθηκε δίπλα στο προσφυγικό ζήτημα, παρευρισκόμενος με μέλη του στη πύλη Β του Πειραιά.

Θα ήθελα με αυτή την επιστολή, πρώτον να συγχαρώ τα μέλη του ΔΣ για τις ενέργειες τους και την υποδειγματική αφοσίωση που έδειξαν στους στόχους του Συλλόγου και δεύτερον να παραθέσω κάποιες σκέψεις για τις μελλοντικές δράσεις του Συλλόγου μας.

Η συνέχιση της ηλεκτρονικής εφημερίδας και η συνεργασία με το site του socialpolicy.gr είναι επιβεβλημένη για τη διεύρυνση των οριζόντων μας και την έγκυρη ενημέρωση πάνω σε θέματα και προοπτικές του κλάδου μας. Φυσικά είναι αναγκαίο να επικαιροποιούνται τα εγχειρίδια που συντάσσει ο Σύλλογος με τη φροντίδα των μελών του. Οι κύριοι στόχοι του Συλλόγου, καλό θα ήταν να μην ξεπερνούν τους τρεις, ώστε να μην υπάρξει πολυκερματισμός των διαδικασιών και σπατάλη ενέργειας από το ΔΣ και τα μέλη του και να υπάρχουν άλλες δύο συμπληρωματικές στοχεύσεις, σε περίπτωση μη υλοποίησης ενός από τους τρεις προηγούμενους ή δυνατότητα υλοποίησης περισσότερων στόχων.

Είναι γεγονός, ότι ο πήχης που έχει βάλει το απερχόμενο ΔΣ είναι πολύ ψηλά, αλλά ευελπιστώ και οι επόμενοι να κινηθούν στα ίδια επίπεδα. Ένα σοβαρό θέμα είναι η συμμετοχή, σίγουρα θα μπορούσε να είναι ποιο μαζική, αν σκεφτούμε τους άνεργους συναδέλφους που έχουμε στον επιστημονικό μας χώρο. Για το λόγο αυτό, πρέπει να προβληθεί με κάθε μέσο ο Σύλλογος και οι δυνατότητές του και να αποκτήσουμε νέα και ενεργά μέλη.

Η μετεξέλιξη του Συλλόγου, σε στέκι ανταλλαγής απόψεων και στήριξης των αποφοίτων και εν δυνάμει αποφοίτων σε θέματα κατάρτισης και επαγγελματικού προσανατολισμού θα ήταν ένα συζητήσιμο ενδεχόμενο.

Γενικές συνελεύσεις του ΔΣ με την παρουσίαση των μελών (στις πόλεις που υπάρχουν οι επιστημονικές έδρες), θα έδιναν το στίγμα για τα μελλοντικά βήματα και νέες αναζητήσεις του Συλλόγου και η οργάνωση μιας ημερίδας θα ήταν αντικείμενο διαλόγου και κατάθεσης απόψεων.

Ο Σύλλογος την περίοδο των μνημονίων, είναι ένας φάρος για να μην χάσουν το χρώμα τους τα όνειρά μας και γίνουν ασπρόμαυρα και ασφυκτικά. Η συμμετοχή είναι αυτή που θα δημιουργήσει νέους δρόμους και θα δώσει λύσεις στα αδιέξοδα.

***

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!