Παρέμβαση της Κ. Κούνεβα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Παρέμβαση της Κ. Κούνεβα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη συζήτηση της Έκθεσης Bearder για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. 

«Η άρνηση της Ευρώπης να ανοίξει νόμιμους δρόμους μετακίνησης στέλνει τους μετανάστες στην αγκαλιά των διακινητών», τόνισε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση της έκθεσης της ευρωβουλευτή Katherine Bearder για την καταπολέμηση του trafficking. Η έκθεση αξιολογεί ως εξαιρετικά απογοητευτικά αποτελέσματα της σχεδόν πενταετούς εφαρμογής της σχετικής Οδηγίας της Ε.Ε.

«Έχουμε μια καλή Οδηγία, αλλά με φτωχά αποτελέσματα γιατί είναι σε αντίφαση με άλλες πολιτικές της Ένωσης, όπως η μεταναστευτική», είπε η Κ. Κούνεβα και κάλεσε την Ε.Ε. να κόψει κάθε σχέση συνενοχής με το απάνθρωπο εμπόριο ψυχών.

Ολόκληρη η παρέμβαση της Κ. Κούνεβα στην Ολομέλεια του Ε.Κ. έχει ως εξής:

«Γυναίκες, άντρες, παιδιά από κάθε γωνιά της γης παγιδεύονται στην πιο βρόμικη αγορά του κόσμου: στην αγορά ανθρώπινου σώματος. Μας σοκάρει η φράση. Αλλά έτσι βλέπουν οι σύγχρονοι δουλέμποροι τα 27 εκατομμύρια θύματά τους.

Πάνω από 880.000 είναι τα θύματα του trafficking στην Ευρώπη. Αλλά μόνον 8.000 υποθέσεις τον χρόνο φτάνουν στις κρατικές αρχές. Μόνο  1% των θυμάτων διασώζεται, και ελάχιστοι δουλέμποροι καταδικάζονται.

Ναι, έχουμε μια καλή Οδηγία κατά του trafficking. Αλλά τα αποτελέσματά της είναι φτωχά. Διότι έρχεται σε αντίφαση με άλλες πολιτικές της Ένωσης. Ιδιαίτερα τη μεταναστευτική πολιτική. Να το πούμε πολύ απλά: η άρνηση της Ευρώπης να ανοίξει νόμιμους δρόμους μετακίνησης στέλνει τους μετανάστες στην αγκαλιά των διακινητών. Ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους οι χώρες των κλειστών συνόρων.

 Με την υιοθέτηση της Έκθεσης Μπίρντερ πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ευρώπη πρέπει να κόψει κάθε σχέση συνενοχής μ’ αυτό το απάνθρωπο εμπόριο ψυχών».

Δείτε παρακάτω το βίντεο με την παρέμβαση της Κ. Κούνεβα:

kkuneva.eu

Διαβάστε Επίσης  Οι άδειες διαμονής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!