Σχολείο Προσφύγων στη Χίο

Χάρη στην πρωτοβουλία δύο εθελοντικών ομάδων που απαρτίζονται κυρίως από ξένους, 40 παιδιά επιστρέφουν στα θρανία. Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 περίπου το μεσημέρι, τα μικρά παιδιά των προσφύγων και μεταναστών από τις δομές της Σούδας και του ΔΗΠΕΘΕ στη Χίο, παρακολουθούν πλέον το δικό τους σχολείο.

Ένα παλιό ακίνητο, πίσω από τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗΣ, νοικιάστηκε από δύο εθελοντικές οργανώσεις και οι χώροι του διαμορφώθηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας. Οι οργανώσεις «Be Aware and Share» και «Chios Eastern Shore Response Team» ανταποκρινόμενες στα αιτήματα των οικογενειών για απασχόληση των παιδιών και τη μάθηση της μητρικής αλλά και της αγγλικής γλώσσας οργάνωσαν και σχεδίασαν το πρώτο σχολείο ειδικά για αυτό το σκοπό.

Σε μία από τις πρόσφατες συσκέψεις για το προσφυγικό που γίνεται με την παρουσία εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του Δήμου, της δύναμης της FRONTEX αλλά και των ΜΚΟ, οι δύο εθελοντικές ομάδες ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους, επισημαίνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα κανονικό σχολείο αλλά για μια δομή που θα επέτρεπε στα παιδιά να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους.

«Τα παιδιά μαθαίνουν αραβικά, κάποια αγγλικά όπως και λέξεις ελληνικές όπως καλημέρα, καλησπέρα. Επίσης μαθήματα αυτοπροστασίας και υγιεινής», σημειώνει ο Nick Millet, από τη «Chios Eastern Shore Response Team».

Οι 4 δάσκαλοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ήταν δάσκαλοι και στην πατρίδα τους, τη Συρία, σημειώνει ο Jakob Rohde, από την «Be Aware and Share».

Πηγή: era-aegean.gr

Διαβάστε Επίσης  Βίντεο της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για το Βασικό Εισόδημα

Be the first to comment on "Σχολείο Προσφύγων στη Χίο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!