Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση με τον Επίτροπο της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Συνάντηση με τον Επίτροπο της Κομισιόν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Nils Muižnieks είχε την Τρίτη 5 Ιουλίου ο ταμίας της Ε.Σ.Α.με.Α. Κώστας Γαργάλης, κατόπιν πρόσκλησης, εκπροσωπώντας τον πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη που αδυνατούσε να παραστεί λόγω άλλων υποχρεώσεων.

Η επίσκεψη του Επιτρόπου στην Ελλάδα από τις 3 έως τις 8 Ιουλίου, επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται με τη ρατσιστική βία και τον εξτρεμισμό, καθώς και στις επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως των ατόμων με αναπηρία και των ηλικιωμένων, καθώς και των προσφύγων και των μεταναστών.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην  πορεία εφαρμογής της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, η οποία έχει ψηφισθεί και από τη χώρα μας, για το επίκαιρο θέμα του ασφαλιστικού/ συνταξιοδοτικού, τονίστηκε ότι δεν λαμβάνεται υπόψη στις παρεμβάσεις της πολιτείας το πρόσθετο κόστος της αναπηρίας, καθώς και ότι η έννοια της διάταξης της αναπηρίας πρέπει να ενταχθεί οριζόντια σε όλες τις πολιτικές.

Τέλος ο κ. Γαργάλης μετέφερε στον Επίτροπο τα συμπεράσματα του αναπηρικού κινήματος σχετικά με την οικονομική κρίση και τις πολλαπλές της συνέπειες στα άτομα με αναπηρία.

Διαβάστε Επίσης  Τι τύπο κοινωνικού κράτους χρειαζόμαστε;

Be the first to comment on "Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνάντηση με τον Επίτροπο της ΕΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!