Η εκστρατεία της λευκής κορδέλας για τον τερματισμό της βίας κατά των γυναικών

 

Η “εκστρατεία της λευκής κορδέλας”, ξεκίνησε στο Στρασβούργο, στις 8 Μαρτίου 1999, με μία λευκή κορδέλα ως σύμβολο αποτροπής της βίας κατά των γυναικών. Η εκστρατεία περιλαμβάνει πληροφόρηση, αφίσες, δημιουργία σελίδας στο Internet, Ευρωβαρόμετρο, όπως επίσης και την παραγωγή ενημερωτικού διαφημιστικού υλικού για την τηλεόραση [1].

Η βία κατά των γυναικών αποτελεί μία ντροπιαστική πραγματικότητα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε όλο τον κόσμο. Διαπράττεται κυρίως από άντρες. Εδράζεται στις έμφυλες ανισότητες, και συνεχίζει να παραμένει εν πολλοίς μη-παρατηρήσιμη και μη-αντιμετωπίσιμη. Η “εκστρατεία της λευκής κορδέλας” (White Ribbon Campaign) δημιουργήθηκε και υφίσταται για να αλλάξει αυτή την κατάσταση.

Διαβάστε Επίσης  Μια Ένωση ισότητας — Στρατηγική για την ισότητα των φύλων 2020-2025

 

Οι άντρες και τα αγόρια που φορούν τη λευκή κορδέλα διακηρύσσουν ότι δεν θα διαπράξουν, δεν θα δικαιολογήσουν ή/και δεν θα παραμείνουν σιωπηλοί σε σχέση με τη βία κατά των γυναικών.

 

Η Εκστρατεία της Λευκής Κορδέλας (“White Ribbon”) είναι μία από τις μεγαλύτερες καμπάνιες ευαισθητοποίησης που απευθύνεται σε άντρες με στόχο τον τερματισμό της βίας των αντρών κατά των γυναικών. Ξεκίνησε το 1991 στον Καναδά, και είναι πλέον ενεργή σε πολλές χώρες σε ολόκληρη την υφήλιο. Κάθε χρόνο η εκστρατεία “μεγαλώνει” καθώς περισσότεροι άντρες και αγόρια αντιλαμβάνονται ότι η ασφάλεια των γυναικών και των κοριτσιών αποτελεί και δικό τους μέλημα.

 

Οι άντρες αποτελούν μέρος της λύσης.. Η φωνή τους μετράει. Υποστηρίξτε εδώ την καμπάνια —> http://eige.europa.eu/gender-based-violence/white-ribbon

 

Διαβάστε Επίσης  ΔΙΟΤΙΜΑ : "Δεν θα σωπάσουμε...στη σεξιστική ρητορική μίσους!"

6 δράσεις που μπορούν να πραγματοποιήσουν οι άντρες και τα αγόρια

  1. Μάθετε σχετικά με τη βία και τις απειλές που υφίστανται οι γυναίκες από τους άντρες.
  2. Αμφισβητήστε τη σεξιστική γλώσσα και τα αστεία στον χώρο εργασίας σας, στο σχολείο και την οικογένειά σας.
  3. Διερευνήστε κατά πόσον οι δικές σας στάσεις και συμπεριφορά ενδέχεται να “οξύνουν” το πρόβλημα.
  4. Γίνετε το θετικό πρότυπο για τα αγόρια. Δείξτε ότι το να είσαι άντρας δεν σημαίνει να ελέγχεις ή να κυριαρχείς απέναντι στους άλλους.
  5. Πείτε στους φίλους και στις οικογένειές σας σχετικά με την Εκστρατεία.
  6. Ενισχύστε την ευαισθητοποίηση αναφορικά με τη βία κατά των γυναικών στο χώρο εργασίας σας ή στο σχολείο σας. [2]

 

[1] ΓΡΑΠΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ αρ θ. 424/99 – Luisa TODINI Σεξουαλικές καταχρήσεις σε βάρος γυναικών — Επίσημη Εϕημερίδα αριθ. C 341 της 29/11/1999 σ. 0111

[2] Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Για την Ισότητα των Φύλων, eige.europa.eu

——-

socialpolicy.gr

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!