Μινιμαλιστικές Αφίσες απεικονίζουν τα βιώματα της κατάθλιψης με γεωμετρικά σχέδια

 

Σε αυτή τη σειρά αφισών, ο Nick Barclay απεικονίζει τα βιώματα της κατάθλιψης με απλά γεωμετρικά σχέδια και χρώματα. Οι έξι αφίσες αναδεικνύουν τα επιμέρους συμπτώματα της ψυχικής ασθένειας που συχνά διαγιγνώσκονται και αντιμετωπίζονται λανθασμένα. Ο Barclay απεικονίζει τις αφηρημένες έννοιες της απομόνωσης, της απόσυρσης, του φόβου, της ελπίδας, της διαύγειας και της σύγχυσης με ένα συνδυασμό γραμμών, κύκλων, τελειών και ριγών.

Σε ένα παράδειγμα,  οραματίζεται την έλλειψη ελπίδας που βιώνουν τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, ζωγραφίζοντας πράσινους ένθετους κύκλους, που συμβολίζουν τους διάφορους βαθμούς αισιοδοξίας για το μέλλον. Μια μαύρη κουκκίδα στο κέντρο των κύκλων εκφράζει το καταθλιπτικό άτομο, το οποίο αισθάνεται αποκομμένο από κάθε μελλοντική ευτυχία και επιτυχία.

Οι αφίσες, που είναι διαθέσιμες δωρεάν από την ιστοσελίδα του καλλιτέχνη, αποτελούν ένα ισχυρό εργαλείο για όσους επιθυμούν να καταλάβουν τι συμβαίνει στο μυαλό των ατόμων που παλεύουν με την κατάθλιψη. Οι αφίσες μπορεί επίσης να παρέχουν μια αίσθηση παρηγοριάς στους ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη, προσφέροντας τους απλές απεικονίσεις που βοηθούν στο να κατανοήσουν τη σύνθετη κατάσταση που βιώνουν.

barclay2

barclay3

barclay4

barclay5

barclay6

barclay7

socialpolicy.gr

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Εκπαίδευση στη Συστημική Ψυχοθεραπεία από το Κε.Σ.Με.Θ. Αθήνας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!