Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τον αποκλεισμό εργαζομένων μεταναστών από κοινωνικά επιδόματα

Τα σχέδια της Ευρ. Επιτροπής για περικοπές επιδομάτων από μετανάστες και εργαζόμενους κρατών μελών της ΕΕ, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης με ερώτησή του προς την Ευρ. Επιτροπή.

Η ερώτηση έχει ως εξής :

«Με τη συμφωνία ΕΕ – Μ. Βρετανίας πριν το δημοψήφισμα για το Brexit θεσπίστηκε ο αποκαλούμενος “μηχανισμός διασφάλισης” για περιορισμό της πρόσβασης νεοαφιχθέντων μεταναστών από κράτη μέλη της ΕΕ στη Μ. Βρετανία «στα οφέλη της εργασίας έως και τέσσερα έτη» με περικοπές οικογενειακών κι άλλων επιδομάτων, επιδομάτων ανεργίας και στοιχειωδών μέτρων στήριξης των νέων μεταναστών προς όφελος του κεφαλαίου.

Πρόσφατα η Επίτροπος Thyssen, επικαλούμενη την εν λόγω αντεργατική συμφωνία, δήλωσε ότι θα υποβάλει «πρόταση για την αναθεώρηση των ισχυόντων κανόνων για τον συντονισμό της κοινωνικής ασφάλισης σε τέσσερις τομείς: επιδόματα ανεργίας, παροχές μακροχρόνιας φροντίδας, οικογενειακά επιδόματα, πρόσβαση σε κοινωνικές παροχές για τα οικονομικά μη ενεργά άτομα» στο όνομα της «κινητικότητας της εργασίας» στην ΕΕ που θα αφορά και μετανάστες και ντόπιους εργαζόμενους οδηγώντας τους σε περιπλάνηση από χώρα σε χώρα για να επιβιώσουν χωρίς εργασιακά κοινωνικά κι ασφαλιστικά δικαιώματα προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων

Ταυτόχρονα, με συμφωνία της Ευρ. Επιτροπής, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μετατρέπει ό, τι απέμεινε από το επίδομα ανεργίας σε άμεση χρηματική επιδότηση των εργοδοτών δηλ. δωρεάν εργασία γενικεύοντας – μονιμοποιώντας την ελαστική, προσωρινή απασχόληση, ανοίγοντας παραπέρα το δρόμο για νέο κύμα απολύσεων εργαζόμενων και νέες μειώσεις μισθών.    

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή :

-ποιες συγκεκριμένες αλλαγές προωθεί για τα επιδόματα ανεργίας, τα οικογενειακά επιδόματα και τις κοινωνικές παροχές;

-πώς τοποθετείται στο ότι οι περικοπές στα εν λόγω επιδόματα ή και η κατάργησή τους οδηγούν τους μετανάστες, συνολικά τους εργαζόμενους να περιπλανώνται από χώρα σε χώρα για να επιβιώσουν χωρίς εργασιακά κοινωνικά κι ασφαλιστικά δικαιώματα προς όφελος της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων;».

europarl.europa.eu

Διαβάστε Επίσης  Νέο σύμφωνο για τη μετανάστευση και το άσυλο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Be the first to comment on "Ερώτηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τον αποκλεισμό εργαζομένων μεταναστών από κοινωνικά επιδόματα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!