Σειρά σχεδίων αναδεικνύει τις αντιφατικές προσδοκίες απέναντι στις γυναίκες

 

Οι συμβουλές που δίνονται στις γυναίκες είναι συχνά αντιφατικές — ενθαρρύνονται να λειτουργούν ως “άντρες” αλλά στη συνέχεια κατηγορούνται για αυτό. Αυτή η αντίφαση είναι παρούσα σε σχεδόν κάθε έκφανση της ζωής, από τις διαπροσωπικές σχέσεις και την εργασία, έως την εμφάνιση και τη σεξουαλική συμπεριφορά. 

Η εικονογράφος Daisy Bernard συλλαμβάνει τις παράλογες αυτές προσδοκίες σε μια σειρά από σχέδια που δείχνουν ακριβώς πόσο δύσκολο είναι να ανταπεξέλθει μια γυναίκα με αυτά τα “δύο μέτρα και δύο σταθμά”.

Τα σχέδια της απεικονίζουν γυναίκες διαιρεμένες στα δύο και κάθε γυναικεία φιγούρα διαιρείται επιμέρους με συμπεριφορές που συγκρούονται.

Η Bernard εμπνεύστηκε για τη δημιουργία αυτής της σειράς σχεδίων, όταν η Γαλλία απαγόρευσε τα burkinis — ολόσωμα μαγιό για τις γυναίκες που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα -νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι. Σχόλιο στο twitter ανέφερε για το θέμα «Η λοταρία της απρέπειας,» που ώθησε τη Bernard να αναλογιστεί πως αυτή η κατάσταση ισχύει και πέρα από το ντύσιμο. «Αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι δεν είναι μόνο στα ρούχα που για τις γυναίκες υφίστανται τέτοιες γελοίες προσδοκίες. Συμβαίνει σε απίστευτο ποσοστό κάθε μέρα.»

«Όλα όσα ζωγράφισα είτε μου έχουν συμβεί προσωπικά είτε σε ανθρώπους που γνωρίζω καλά», εξήγησε. «Δεν είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστα ή σοκαριστικά. Είναι πράγματα που μας καθιστούν ενόχους που τα αποδεχόμαστε. Αλλά αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που χρειάζεται να τα αναφέρουμε. Δεν είναι σωστό, και δεν θα πρέπει να θεωρείται φυσιολογικό.»

daisybernard1daisybernard2daisybernard3daisybernard4

aplus.com

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Το 14 τοις εκατό των ενηλίκων παγκοσμίως εξακολουθούν να μην έχουν αναπτύξει βασικές δεξιότητες γραμματισμού

Be the first to comment on "Σειρά σχεδίων αναδεικνύει τις αντιφατικές προσδοκίες απέναντι στις γυναίκες"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!