Διαδραστικό Infographic: Κίνδυνος Φτώχειας ή Κοινωνικού Αποκλεισμού στην Ε.Ε.

 

Στο παρακάτω διαδραστικό infographic που παρείχε η Eurostat για το έτος 2015, μπορείτε να δείτε στατιστικά στοιχεία για τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού τόσο σε επίπεδο Ε.Ε., όσο και για κάθε χώρα ξεχωριστά.

 

Σημαντικά Στατιστικά Στοιχεία

… περισσότερο από το ένα τρίτο του πληθυσμού της Ε.Ε. δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει οικονομικά σε απροσδόκητα έξοδα,  με το υψηλότερο ποσοστό να σημειώνεται στην Ουγγαρία (72,2%) και το χαμηλότερο στη Σουηδία (15,8%).
… σε επίπεδο Ε.Ε., το 65,5% των παιδιών με γονείς που έχουν ολοκληρώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
… το ποσοστό των ανθρώπων που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν οικονομικά στην αγορά ενός υπολογιστή κυμαινόταν μεταξύ του 18,4% για τον πληθυσμό της Ρουμανίας σε λιγότερο από 1% στη Σουηδία, συγκριτικά με το 4,6% σε επίπεδο Ε.Ε. .
… το ένα τρίτο των μόνων γονέων στην Ε.Ε. αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο φτώχειας, ποσοστό που κυμαινόταν από το 17,4% στη Φινλανδία σε 47,6% στη Λιθουανία.
… το 15,4% των υπαλλήλων στην Ε.Ε. που εργάζονταν υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης αντιμετώπιζαν τον κίνδυνο φτώχειας (σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τους υπαλλήλους που εργάζονται υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης – 7,8%).

Πηγή: Eurostat, Ευρωπαϊκή Έρευνα Εισοδήματος και Συνθηκών Διαβίωσης – EU-Statistics on income, social inclusion and living conditions (EU-SILC).

 

Διαβάστε Επίσης  Ευρωπαϊκό Εξάμηνο: οι ελεγκτές θεωρούν ότι τα κράτη μέλη πρέπει να βελτιώσουν την υλοποίηση των συστάσεων ανά χώρα

http://ec.europa.eu/eurostat/news

socialpolicy.gr

Be the first to comment on "Διαδραστικό Infographic: Κίνδυνος Φτώχειας ή Κοινωνικού Αποκλεισμού στην Ε.Ε."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!