Διεθνής Έκθεση Αφίσας για την Ανισότητα, τη Βία και τις Διακρίσεις με βάση το Φύλο

Την έκθεση “Women’s Rights Are Humans Rights” φιλοξένησε φέτος η Θεσσαλονίκη (8-12/10), στα πλαίσια του Toolkit Designers Meeting 2016. Η έκθεση που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, περιλάμβανε 50 αφίσες σχεδιασμένες τόσο από γυναίκες όσο και από άνδρες, προκειμένου να τιμήσουν και να αναγνωρίσουν τον καίριο ρόλο που παίζουν όλοι οι πολίτες στην προστασία και την προαγωγή των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

womens-rights-are-human-rights

Οι ανισότητες με βάση το φύλο παραμένουν βαθιά ριζωμένες στις περισσότερες κοινωνίες. Σε ολόκληρη την υφήλιο, οι γυναίκες στερούνται την πρόσβαση σε αξιοπρεπείς ευκαιρίες απασχόλησης και αντιμετωπίζουν εργασιακές διακρίσεις και μισθολογικές ανισότητες. Οι γυναίκες συχνά δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδη εκπαίδευση και υγειονομική περίθαλψη, γίνονται θύματα βίας και διακρίσεων, και δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στις διαδικασίες λήψης πολιτικών και οικονομικών αποφάσεων.

Αμφισβητώντας την ανισότητα και τα στερεότυπα των φύλων, προάγοντας τα δικαιώματα της σεξουαλικότητας και της αναπαραγωγής, προστατεύοντας τις γυναίκες και τα κορίτσια από την κτηνωδία, οι αφίσες προωθούν την ενδυνάμωση, την εκπαίδευση και την κοινωνική συμμετοχή των γυναικών. Οι σχεδιαστές, χρησιμοποιώντας δυναμικά κείμενα και εικονογραφήσεις, αμφισβητούν θρησκευτικά και κοινωνικά πρότυπα και πατριαρχικές αντιλήψεις που υποβιβάζουν, στιγματίζουν ή περιορίζουν τις γυναίκες από το να πραγματώσουν το σύνολο των δυνατοτήτων τους.

Anita Kunz

Anita Kunz

Maria Papaefstathiou

Maria Papaefstathiou

Memac Ogilvy Duba

Memac Ogilvy Duba

Mohammad Sharaf

Mohammad Sharaf

Yann Legendre

Yann Legendre

designtoolkit.org

Διαβάστε Επίσης  Οι Πρώην Γενικές Γραμματείς Ισότητας κατά της Υποβάθμισης της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων

Be the first to comment on "Διεθνής Έκθεση Αφίσας για την Ανισότητα, τη Βία και τις Διακρίσεις με βάση το Φύλο"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!