Ισπανία: Διευθυντής ιδιωτικού σχολείου λογοδοτεί για την διάκριση εις βάρος ομογονεϊκής οικογένειας και του παιδιού της

Image: Amy Gizienski

 

Εισαγγελέας ζητά την απαγόρευση της διδασκαλίας για χρονικό διάστημα ενός έτους για διευθυντή ιδιωτικού σχολείου που εμπόδισε την εγγραφή ενός παιδιού, επειδή οι γονείς του ήταν ομοφυλόφιλοι.

Ο διευθυντής του σχολείου Yago, που βρίσκεται στη Σεβίλλη, θα πρέπει σύντομα να λογοδοτήσει στο δικαστήριο για την πράξη διάκρισης εις βάρος των γονέων και του παιδιού τους.

Τα γεγονότα χρονολογούνται από το 2011, όταν δύο πατέρες ήρθαν σε επαφή με το σχολείο μέσω e-mail για να εγγράψουν το παιδί τους για το σχολικό έτος 2012-2013, χωρίς να κρύβουν το γεγονός ότι ήταν ένα ζευγάρι ίδιου φύλου. Το σχολείο απάντησε ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση εκείνη τη χρονική στιγμή στο σχολείο.

Μερικές εβδομάδες αργότερα, ένας από τους γονείς ήρθε ξανά σε επαφή με το σχολείο, αυτή τη φορά παραλείποντας το γεγονός ότι επρόκειτο για μια ομογονεϊκή οικογένεια, και έτσι προγραμματίστηκε μια προσωπική συνέντευξη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο διευθυντής και υπεύθυνος για τους εισακτέους μαθητές,  του ανέφερε πως υπήρχαν ακόμη κενές θέσεις στο σχολείο, εξηγώντας λεπτομερώς τη διαδικασία κράτησης και τα χρήματα που έπρεπε να μεταφερθούν, προκειμένου να το πράξουν.

Εκείνη τη στιγμή, ο πατέρας αποκάλυψε την ταυτότητά του και έδειξε το e-mail στο οποίο οι γονείς είχαν ενημερωθεί ότι δεν υπήρχε καμία διαθέσιμη θέση στο σχολείο για το παιδί τους. Ο διευθυντής απάντησε ότι μάλλον πρόκειται για παρεξήγηση, όμως στη συνέχεια κάλεσε μετά από μερικές ημέρες τους γονείς για να τους ενημερώσει ότι όντως δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση στο σχολείο.

Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την απαγόρευση της διδασκαλίας για χρονικό διάστημα ενός έτους για τους υπεύθυνους παραβίασης θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς είναι σαφές ότι το γεγονός πως το παιδί δεν έγινε δεκτό στο σχολείο οφείλεται στο ότι οι γονείς του είναι ομοφυλόφιλοι.

liberties.eu

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Το κράτος δικαίου προϋπόθεση για Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση: συμφωνία με το Συμβούλιο

Be the first to comment on "Ισπανία: Διευθυντής ιδιωτικού σχολείου λογοδοτεί για την διάκριση εις βάρος ομογονεϊκής οικογένειας και του παιδιού της"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!