Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας 2016

Τομπέα Ελένη – Η παιδική και εφηβική παχυσαρκία έχει αυξηθεί ραγδαία σε όλο τον κόσμο, με λίγες χώρες να λαμβάνουν μέτρα κατά αυτού του μεγάλου προβλήματος που επηρεάζει την υγεία στα μετέπειτα στάδια της ζωής και την ποιότητα της.

2b71f3_697f59e3d50845ee871da95d3663ef0cmv2

 

Παιδική Παχυσαρκία

Ο επιπολασμός της βρεφικής, παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας αυξάνεται σε όλο τον κόσμο. Ενώ τα επίπεδα παραμένουν σταθερά σε ορισμένες χώρες και περιοχές, οι απόλυτοι αριθμοί εξακολουθούν να αυξάνονται, ιδιαίτερα σε χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος χώρες. Η παχυσαρκία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την άμεση και μακροπρόθεσμη υγεία του παιδιού και την ποιότητα ζωής του. Η πρόοδος για την εξάλειψη της παιδικής παχυσαρκίας είναι αργή και ασυνεπής σε όλο τον κόσμο.

Τον Μάιο του 2012, η 65η Παγκόσμια Συνέλευση για την Υγεία ενέκρινε το ολοκληρωμένο σχέδιο εφαρμογής σχετικά με τη μητρική, βρεφική διατροφή και την διατροφή των νηπίων (ref 2), το οποίο έχει έξι παγκόσμιους στόχους διατροφής που πρέπει να επιτευχθούν μέχρι το 2025, συμπεριλαμβανομένου του Στόχου 4: Καμία αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας, στόχος ο οποίος έχει εφαρμογή σε βρέφη και μικρά παιδιά έως την ηλικία των 5 ετών.

Τον Μάιο του 2016, η 69η Παγκόσμια Συνέλευση για την Υγεία δεσμεύτηκε να δημιουργήσει εθνικές στρατηγικές για τον τερματισμό της παιδικής παχυσαρκίας όπως προτείνεται από την Επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Τερματισμό της παιδικής παχυσαρκίας.

The WHO Commission on Ending Childhood Obesity (ECHO)

Η επιτροπή του ΠΟΥ για τον τερματισμό της παιδικής παχυσαρκίας ιδρύθηκε από την Γενική Διευθύντρια Dr Margaret Chan το 2014. Η Επιτροπή αυτή ανέλαβε την εκπόνηση έκθεσης που προσδιορίζει ποιοι συνδυασμοί παρεμβάσεων είναι πιθανό να είναι πιο αποτελεσματικοί στην αντιμετώπιση της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας σε διάφορα περιβάλλοντα σε όλο τον κόσμο. Η τελική έκθεση δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο του 2016.

Βασικές Συστάσεις

socialpolicy-gr_%cf%80%ce%b1%cf%87%cf%85%cf%83%ce%b1%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1

Οι ειδικές συστάσεις της Επιτροπής στηρίζονται σε 6 Πυλώνες:

Προώθηση πρόσληψης υγιεινών τροφών Προώθηση της φυσικής δραστηριότητας Πρόληψη και φροντίδα κατά την εγκυμοσύνη
Πρώιμη διατροφή κατά την παιδική ηλικία σωματική δραστηριότητα Υγεία, διατροφή και σωματική δραστηριότητα για τα παιδιά σχολικής ηλικίας Διαχείριση βάρους

 

obesityday.worldobesity.org

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Το 14 τοις εκατό των ενηλίκων παγκοσμίως εξακολουθούν να μην έχουν αναπτύξει βασικές δεξιότητες γραμματισμού

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Be the first to comment on "Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας 2016"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!