Θέμα: Θανατική Ποινή Ανηλίκων – Εκστρατεία 19 Ημερών κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Οι εκτελέσεις ανήλικων στο Ιράν αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών. Είναι απόρροια της απαράδεκτης επιβολής στη χώρα της θανατικής ποινής (και) προς ανήλικους παραβάτες. Πιο συγκεκριμένα, η θανατική ποινή συχνά επιβάλλεται σε ανήλικους παραβάτες οι οποίοι κατόπιν εκτελούνται κατά την ενηλικίωσή τους..

Την 1η Μαϊου του 2009, μια 23 χρονη γυναίκα, η Delara Darabi, εκτελέστηκε για έγκλημα που διέπραξε όταν ήταν ανήλικη. Η Darabi είναι μία εκ των πολλών ανήλικων παραβατών που αντιμετωπίζουν την θανατική ποινή στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει την οδύνη των παιδιών-παραβατών στο Ιράν, ένα βίντεο συμπαραγωγής RFE/ RL / Radio Farda και ενός από τους μεγαλύτερους ακτιβιστές κατά της θανατικής ποινής ανηλίκων, του Mohammad Mostafaei. Σε αυτή τη μονταρισμένη εκδοχή του video, οι δημιουργοί μιλούν με ανήλικους παραβάτες που είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τη θανατική ποινή, καθώς οι γονείς τους μαζί με ακτιβιστές εκλιπαρούν τις οικογένειες των θυμάτων για συγχώρεση, μία πράξη που αποτελεί τον “μόνο δρόμο” για να σωθούν οι ζωές των ανήλικων παραβατών.

Η Θανατική Ποινή Ανηλίκων αποτελεί θέμα της εκστρατείας «19 ημέρες ακτιβισμού για την Πρόληψη της Βίας κατά των Παιδιών και Νέων 1-19 Νοεμβρίου», του Ιδρύματος WWSF (Women’s World Summit Foundation) – Τμήμα Children-Youth.

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αναγκάστηκαν να κλείσουν τη δομή COVID-19 στη Λέσβο

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!