Θέμα: Παιδική Πορνογραφία – Εκστρατεία 19 Ημέρων κατά της Παιδικής Κακοποίησης

Τι είναι η παιδική πορνογραφία;

Ο ορισμός της παιδικής πορνογραφίας έχει δοθεί από το Πρόσθετο Πρωτόκολλο στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού.

Σύμφωνα με τον ορισμό αυτό ως παιδική πορνογραφία ορίζεται η οποιαδήποτε αναπαράσταση, με οποιοδήποτε μέσο, παιδιού εμπλεκομένου σε πραγματικές ή εικονικές γενετήσιες δραστηριότητες ή κάθε απεικόνιση των γενετήσιων οργάνων παιδιού για πρωτευόντως σεξουαλικούς σκοπούς.

Ο συνηθέστερος τρόπος τέλεσης της παιδικής πορνογραφίας είναι μέσω του διαδικτύου.

Αναγνώριση των θυμάτων

Κορίτσια και αγόρια όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των βρεφών, χρησιμοποιούνται για την παραγωγή παιδικής πορνογραφίας σε όλο τον κόσμο. Εκτιμήσεις του αριθμού των παιδιών σε όλο τον κόσμο που εμπλέκονται σε αυτήν κυμαίνεται από χιλιάδες σε εκατοντάδες χιλιάδες.

Στις περισσότερες χώρες, τα παιδιά του δρόμου, τα φτωχά παιδιά, και οι ανήλικοι με ειδικές ανάγκες είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στη σεξουαλική εκμετάλλευση. Τα παιδιά αυτά, ωστόσο, δεν είναι τα μόνα θύματα. Οι εκμεταλλευτές στοχεύουν συχνά σε παιδιά της γειτονιάς ή σε εκείνα με τους οποίους έρχονται σε επαφή μέσω του επαγγέλματος τους ή των χόμπι τους.

Η παιδική πορνογραφία αποτελεί θέμα της εκστρατείας «19 ημέρες ακτιβισμού για την Πρόληψη της Βίας κατά των Παιδιών και Νέων 1-19 Νοεμβρίου», του Ιδρύματος WWSF (Women’s World Summit Foundation) – Τμήμα Children-Youth.

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Εκδήλωση: Football Unites | Κοινωνική Ένταξη και Ποδόσφαιρο

Be the first to comment on "Θέμα: Παιδική Πορνογραφία – Εκστρατεία 19 Ημέρων κατά της Παιδικής Κακοποίησης"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!