Θέμα: Σεξουαλική Κακοποίηση – Εκστρατεία 19 Ημέρων κατά της Παιδικής Κακοποίησης

 

Η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών και των εφήβων συνεχίζει να υφίσταται, καθώς σε παγκόσμια κλίμακα, τα παιδιά υποφέρουν από όλες τις μορφές σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης.

Η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών εντοπίζεται ευρέως στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου ο συνδυασμός του τουρισμού και της φτώχειας την μετατρέπει σε μια κερδοφόρα επιχείρηση. Όμως τουλάχιστον 300.000 παιδιά και έφηβοι εκπορνεύονται κάθε χρόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Τα 2.200 από αυτά,  εκτιμάται πως βρίσκονται στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Girls Education and Mentoring Services (GEMS) είναι οργανισμός που δραστηριοποιείται στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, και αφορά κορίτσια θύματα του εγχώριου trafficking καθώς και θύματα εμπορικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Πρόκειται για ένα κέντρο στο Harlem, που λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για νέες γυναίκες θύματα καταχρηστικών σχέσεων και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Η σεξουαλική κακοποίηση, αποτελεί θέμα της εκστρατείας «19 ημέρες ακτιβισμού για την Πρόληψη της Βίας κατά των Παιδιών και Νέων 1-19 Νοεμβρίου», του Ιδρύματος WWSF (Women’s World Summit Foundation) – Τμήμα Children-Youth.

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Η «σχεδία» της φαντασίας και της άσκησης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!