Νέο ανοικτό online μάθημα από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ένα νέο open online course από το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης προσφέρει στους συμμετέχοντες την εισαγωγή σε ένα από τα πιο περίπλοκα συστήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο: την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Το Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, ξεκίνησε ένα νέο Mooc με τίτλο “Ανθρώπινα Δικαιώματα για ανοιχτές κοινωνίες – Εισαγωγή στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα”

Αυτό το Massive Open Online Course (Mooc) θα προσφέρεται μέσω της Coursera. Ο Antoine Buyse, καθηγητής των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η Janneke Gerards, καθηγήτρια του Δικαίου περί Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, μαζί με το Ολλανδικό Ινστιτούτο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SIM) και σε συνάρτηση με το στρατηγικό ερευνητικό θέμα “Ιδρύματα για ανοιχτές κοινωνίες” του Πανεπιστημίου της Ουτρέχτης, θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες μια εισαγωγή στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ένα από τα πιο επιτυχημένα εργαλεία για την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ένα σημαντικό εργαλείο για την επίτευξη μιας ανοικτής κοινωνίας.

Σχετικά με το μάθημα

Τα ανθρώπινα δικαιώματα τελούν υπό πίεση σε πολλά μέρη σε ολόκληρο τον κόσμο. Ειρηνικές διαδηλώσεις ακυρώνονται βίαια, η ψηφοφορία “αλλοιώνεται” και οι μειονότητες συχνά αποκλείονται από τη λήψη αποφάσεων. Όλα αυτά απειλούν το ιδανικό μιας ανοικτής κοινωνίας στην οποία ο καθένας μπορεί να είναι ελεύθερος και να συμμετέχει ισότιμα.

Σε αυτό το μάθημα, οι συμμετέχοντες θα μάθουν πότε και πώς οι άνθρωποι μπορούν να απευθυνθούν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να διαμαρτυρηθούν για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα μάθουν πώς το Δικαστήριο προσπαθεί να λύσει πολλά από τα δύσκολα διλήμματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα του σήμερα.

Θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, η ελευθερία της έκφρασης και της διαδήλωσης, το δικαίωμα ψήφου, και η απαγόρευση των διακρίσεων. Θα γίνει αναφορά στα δικαιώματα των μεταναστών, των προσφύγων και άλλων ευάλωτων ομάδων και, θα εξεταστεί εάν είναι δυνατόν να περιοριστούν τα δικαιώματα και αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις.

Συμμετοχή

To MOOC “Human Rights for Open Societies – An Introduction to the European Convention on Human Rights” είναι ανοιχτό σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη σχέση τους με τις ανοικτές και δημοκρατικές κοινωνίες.

Η εγγραφή είναι δωρεάνοι συμμετέχοντες πληρώνουν μόνο ένα τέλος αν θέλουν να αποκτήσουν ένα πιστοποιητικό κατά την ολοκλήρωση του μαθήματος.

ΕΓΓΡΑΦΗ στο online μάθημα – Coursera/ Πανεπιστήμιο Ουτρέχτης

Διαβάστε Επίσης  Δήλωση της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!