Παγκόσμια Έκθεση για το Χάσμα των Φύλων 2016

 

Μετάφραση/Επιμέλεια: Ντούνης Ανδρέας

Μέσω της Παγκόσμιας Έκθεσης για το Χάσμα των Φύλων (Global Gender Gap Report), το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ποσοτικοποιεί το μέγεθος των ανισοτήτων κατά φύλο και παρακολουθεί τη διαχρονική τους εξέλιξη, με ιδιαίτερη εστίαση στα σχετικά χάσματα μεταξύ γυναικών και αντρών σε τέσσερα πεδία – “κλειδιά”: (υγεία, εκπαίδευση, οικονομία και πολιτική).

Η Έκθεση του 2016 καλύπτει 144 χώρες. Περισσότερο από μία δεκαετία δεδομένων αποκαλύπτει ότι η πρόοδος παραμένει πολύ αργή ως προς την εκπλήρωση των πλήρων δυνατοτήτων του 50% της ανθρωπότητας εντός της διάρκειας των ζωών μας.

Διαβάστε Επίσης  Στεγαστική Επισφάλεια των Εποχιακά Εργαζόμενων στον Τουρισμό

5 σημαντικά στοιχεία από την Παγκόσμια Έκθεση για το Χάσμα των Φύλων 2016

1) Η πρόοδος στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη επιβραδύνεται για τις εργαζόμενες γυναίκες

Ίσως δεν προξενεί έκπληξη το γεγονός ότι οι βελτιώσεις στους τομείς της ζωής των γυναικών είναι άνισα κατανεμημένες ανά την υφήλιο. Όμως, μετρώντας το έμφυλο χάσμα στην οικονομία από το έτος 2006 (όταν μετρήθηκε για πρώτη φορά η ανισότητα των φύλων από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ) έως και το έτος 2016 – μίας δεκαετίας δηλαδή διαθέσιμων στοιχείων, παρέχονται ορισμένα ενδιαφέροντα ευρήματα.

Η μεγαλύτερη μείωση στην πρόοδο σημειώνεται στη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη, ενώ αντίστροφα η περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, παρόλες τις “αναιμικές μετρήσεις” στις έτερες διαστάσεις αποτελούν εκ των περιοχών με την μεγαλύτερη βελτίωση της προόδου στον κόσμο σε σχέση με τη γεφύρωση του έμφυλου χάσματος στην οικονομία.

closing_the_economic_gender_gap_2016

2) Η Δυτική Ευρώπη θα γεφυρώσει το έμφυλο χάσμα στην οικονομία σε 47 χρόνια

Η Δυτική Ευρώπη αναμένεται να γεφυρώσει γρηγορότερα το έμφυλο χάσμα στην οικονομία, παρά τη συνολικότερη αργή πρόοδο. Η Βόρεια Αμερική, απεναντίας, κινείται με “αρνητικούς ρυθμούς” από το 2006 (“going backwards”). Η Λατινική Αμερική αποτελεί την αναδυόμενη περιφέρεια που παρουσιάζει έναν εκ των ταχύτερων ρυθμών (θετικής) αλλαγής, ενώ στη Νότια Ασία, η πρόοδος είναι τόσο αργή ώστε η περιφέρεια αναμένεται να προσεγγίσει την ισότητα των φύλων μετά από 1.000 έτη.

Παρότι ξεκινά από το ίδιο σχεδόν σημείο με αυτό που βρίσκεται σήμερα η Νότια Ασία, η Περιφέρεια MENA {Περιφέρεια Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής}, αναμένεται να γεφυρώσει το έμφυλο χάσμα στην οικονομία σε 350 περίπου χρόνια. Αυτό το εύρημα αντανακλά τις σημαντικές – και συχνά υπο-εκτιμώμενες – βελτιώσεις που συμβαίνουν στους χώρους εργασίας στην ευρύτερη περιφέρεια.

Η υπο-Σαχάρια Αφρική βρίσκεται σχεδόν στην κορυφή της σχετικής λίστας. Ενώ αυτό το στοιχείο είναι δίχως αμφιβολία ελπιδοφόρο, οι οικονομίες της περιφέρειας θα πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο τις σκληρά εργαζόμενες γυναίκες ώστε να απολαμβάνουν μεγαλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθειά τους, για να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες υψηλά αμειβόμενες, θέσεις υψηλής ειδίκευσης από ότι συμβαίνει επί του παρόντος.

closing_the_economic_gender_2_gap_2016_

 

3) Η εκπαίδευση δεν μπορεί να δώσει τη λύση από μόνη της

Όσον αφορά την εγγραφή ίσου αριθμού νεαρών γυναικών και αντρών σε σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια, ο κόσμας είναι είναι σχετικά “επιτυχημένος”: το χάσμα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει γεφυρωθεί πλήρως σε 95 χώρες, και αναφορικά με τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση το κενό έχει “κλείσει” σε 90 χώρες (ο αριθμός μειώνεται στις 60 χώρες αναφορικά με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση).

Ασφαλώς, αυτό δεν σημαίνει ότι το σύνολο των νεαρών ενηλίκων επωφελούνται από την εκπαίδευση, αλλά τουλάχιστον οι ευκαιρίες μεταξύ των φύλων κατανέμονται ισότιμα.

Στο ακόλουθο γράφημα, βλέπουμε ότι παρόλο που τα κορίτσια και οι νεαρές γυναίκες ολοκληρώνουν εν γένει όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης με τα ίδια προσόντα με τα αγόρια και τους νεαρούς άντρες, συνεχίζει να υφίσταται μία “γυάλινη οροφή” στον κόσμο της εργασίας.

%ce%ad%ce%bc%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bf_%cf%87%ce%ac%cf%83%ce%bc%ce%b1_%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd_%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b4%ce%b5%cf%85%cf%83%ce%b7_global_gender_gap_report_2016

4) Οι γυναίκες δαπανούν περισσότερες από τέσσερις ώρες ημερησίως για μη-αμειβόμενη εργασία –  εν σχέσει με μία ώρα και 30 λεπτά για τους άντρες

Γιατί οι γυναίκες δυσκολεύονται σε τόσο μεγάλο βαθμό να προσεγγίσουν ανώτερες θέσεις ιεραρχικά; Εν μέρει επειδή έχουν πάρα πολλές υποχρεώσεις εκτός της αγοράς εργασίας. Το κατωτέρω γράφημα αποτελεί μία εξαιρετική απεικόνιση.

Τα στατιστικά αυτά στοιχεία αφορούν ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν, ασφαλώς, περιφερειακές, εθνικές, ακόμη και κοινωνικο-οικονομικές διαφορές μεταξύ των χωρών. Παρά ταύτα η επικρατούσα τάση είναι ότι οι γυναίκες εργάζονται περισσότερες ώρες ημερησίως από τους άντρες – περίπου κατά μία ώρα ανά ημέρα. Μέχρι να εξισορροπηθεί η μη-αμειβόμενη εργασία μεταξύ γυναικών και αντρών, θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί η ισότητα στην επίσημη, αμειβόμενη εργασία.

gender_gap_4_non-paid-work

5) Η “αξία της φροντίδας”

Αν οι γυναίκες θυσιάζουν τις καριέρες τους για να εστιάσουν στην εργασία στον τομέα της φροντίδας, βοηθά σημαντικά η γνώση της αποτίμησης του συγκεκριμένου τύπου εργασίας. Αν και το ακόλουθο γράφημα απεικονίζει στοιχεία για τις Η.Π.Α, εντούτοις αποκαλύπτει ότι εν γένει η εργασία στον τομέα της φροντίδας – ακόμη και στην περίπτωση της αμειβόμενης εργασίας σε αυτόν τον τομέα – “απολαμβάνει” χαμηλών αμοιβών.

care-value-us-gender-gap-report

 

Διαβάστε ακόμα:

Χάσμα των Φύλων: Παγκόσμια Έκθεση 2013

Η Παγκόσμια Έκθεση για το Χάσμα των Φύλων 2014

Παγκόσμια Έκθεση για το Χάσμα των Φύλων 2015

 

Πηγές:

(1)  www.weforum.org/reports/the-global-gender-gap-report-2016,

(2) www.weforum.org/agenda/2016/10/5-surprising-facts-from-this-years-gender-gap-report

 

socialpolicy.gr

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!