Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στο σχολικό περιβάλλον

Το εγχειρίδιο «Ο Παντεσπάνιους κι εγώ – Το ημερολόγιο ενός παιδιού με σακχαρώδη διαβήτη» μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο ενημέρωσης για τον σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 στο σχολικό περιβάλλον.

Κύριος στόχος του βιβλίου είναι η βελτίωση της ζωής των παιδιών με διαβήτη στο σχολείο και η παρότρυνση των δασκάλων να μιλήσουν ανοικτά τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για την ανάγκη υιοθέτησης ενός υγιεινότερου τρόπου ζωής.

Απευθύνεται κυρίως σε δασκάλους, γονείς και μαθητές, με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης, την παροχή καθοδήγησης και την εξέλιξη του σχολείου σε ένα μέρος πιο «οικείο» για τα παιδιά με διαβήτη .

Η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των παιδιών, η πλήρης και ισότιμη συμμετοχή τους στο σχολείο, χωρίς τον φόβο της απόρριψης, του στιγματισμού ή της διάκρισης, καθώς και η προληπτική ενημέρωση προς όφελος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων μας.

Κατεβάστε δωρεάν το βιβλίο, τη θεατρική διασκευή και το υλικό για τους εκπαιδευτικούς

ede.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας 2020 "Αποκατάσταση και Covid-19"

Be the first to comment on "Πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στο σχολικό περιβάλλον"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!