Πρόγραμμα Hosting Households

 

Tο πρόγραμμα Hosting Households, που υλοποιεί η ΜΚΟ PRAKSIS, απευθύνεται σε πρόσωπα ή οικογένειες που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στη χώρα μας και συγκεκριμένα στον Νομό Αττικής και είναι πρόθυμοι να φιλοξενήσουν στον χώρο τους (για διάστημα περίπου έως 6 μήνες) οικογένειες ή  LGBTQI αιτούντες μετεγκατάστασης σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Το Hosting Households αποσκοπεί στην ομαλή προσαρμογή των οικογενειών καθώς και LGBTQI αιτούντων μετεγκατάστασης στην ελληνική / ευρωπαϊκή πραγματικότητα και στην γόνιμη ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων μέσω της συμβίωσης.

Από το πρόγραμμα προβλέπεται η παροχή διερμηνείας σε συνδυασμό με ψυχοκοινωνική στήριξη και μερική οικονομική ενίσχυση ώστε να μην επιβαρυνθούν τα πρόσωπα ή οι οικογένειες που παρέχουν την φιλοξενία.

Η οικονομική αυτή στήριξη/ενίσχυση συνοπτικά περιλαμβάνει: κάλυψη ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, θέρμανση), wi-fi, διατακτικές σίτισης, πυρασφάλεια.

Η δράση χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Με δεδομένο ότι πολλαπλά αιτήματα ασύλου/μετεγκατάστασης σε Ευρωπαϊκές χώρες αφορούν LGBTQI άτομα, προσκαλείται η LGBTQI κοινότητα να στηρίξει ενεργά την  συγκεκριμένη δράση ενημερώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη ή και  παρέχοντας προσωρινή φιλοξενία στους ωφελούμενους του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες ή και για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα: Μώλου Μαρία,  m.molou@praksis.gr, 210 5244574 -6

%cf%83%cf%89%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b5%ce%af%ce%b1_%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%be%ce%b7%cf%82_%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%ac%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%82_hosting_hou

 

Διαβάστε Επίσης  Γιατροί Χωρίς Σύνορα για κλείσιμο ΠΙΚΠΑ: Αυτό το απάνθρωπο φιάσκο πρέπει να σταματήσει

Be the first to comment on "Πρόγραμμα Hosting Households"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!