Σεμινάριο: “Θωρακίζω τον εαυτό μου σε περιόδους κρίσης”

Σεμινάριο – Κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής

Ερμού 58-60, 10563 Αθήνα

Παρασκευή 13/01/2017 18:15-22:15 μ.μ.

Πληροφορίες & Κρατήσεις: τηλ. 211-2143425 κιν. 6972152645

Κόστος: 40 ευρώ / Ειδική τιμή σε ανέργους και φοιτητές 30 ευρώ

 

Εισηγήτρια: Καρακασίδου Ειρήνη, MSc, PhDc, Ψυχολόγος

Σε περιόδους κρίσης, είτε εσωτερικής-προσωπικής είτε εξωτερικής, το άτομο προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις συνθήκες που το προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα. Η ικανότητα αποτελεσματικής προσαρμογής του ατόμου, στις κακοτυχίες και τα στρεσσογόνα γεγονότα της ζωής ονομάζεται ψυχική ανθεκτικότητα.

Η ψυχική ανθεκτικότητα μας βοηθάει σημαντικά να ανακάμψουμε από μια δυσκολία. Αν δεν έχουμε ενισχυμένη ψυχική ανθεκτικότητα, είναι πιθανό να σκεφτόμαστε συνέχεια τα προβλήματα, να αισθανόμαστε θύματα των καταστάσεων, να νιώθουμε αβοήθητοι ή να στρεφόμαστε σε ανθυγιεινές συμπεριφορές όπως η κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση.

Η ανθεκτικότητα δεν αποτελεί μια μαγική λύση η οποία θα εξαφανίσει τα προβλήματα, αλλά μπορεί να μας δώσει την δυνατότητα να εξετάσουμε εναλλακτικές λύσεις, να μην ακυρώνουμε τη χαρά της ζωής και να διαχειριστούμε με πιο αποτελεσματικό τρόπο το στρες και το άγχος. Ωστόσο, η ψυχική ανθεκτικότητα δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε, αλλά αποτελεί επίκτητη ικανότητα. Μπορεί να ενισχυθεί, αν αναπτύξουμε μια σειρά από δεξιότητες.

Σκοπός αυτού του σεμιναρίου αποτελεί η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας με σκοπό την θωράκιση του εαυτού. Η βελτίωση της ανθεκτικότητας βοηθάει στην ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής υγείας και ευεξίας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Ολιγομελή τμήματα. Παρέχονται βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου και υλικό σημειώσεων.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Συμμετοχής

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!