Συνεχίζεται ο εμβολιασμός των παιδιών προσφύγων στην Αθήνα από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (βίντεο)

photo ©Dimitris Roubis/MSF

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα συνεχίζουν τους εμβολιασμούς των παιδιών προσφύγων σε όλη την Ελλάδα

Αυτή την εβδομάδα ο εμβολιασμός πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας

Την Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins Sans Frontières/MSF) ξεκίνησαν τον εμβολιασμό των παιδιών προσφύγων που ζουν σε αστικές περιοχές υπό το επίσημο καθεστώς διαμονής αλλά και όσων έχουν βρει στέγαση σε άτυπες δομές όπως καταλήψεις στην πόλη της Αθήνας. Η εκστρατεία αυτή έχει ως στόχο να καλύψει όλα τα παιδιά ηλικίας 8 εβδομάδων έως 17 ετών. Ο εμβολιασμός καλύπτει 11 διαφορετικά αντιγόνα (διφθερίτιδα, τέτανος, κοκίτης, ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, αιμόφιλος ινφλουέντζας, ηπατίτιδα B, πολιομυελίτιδα, ανεμοβλογιά και πνευμονιόκοκκος). Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται στο Δημοτικό Ιατρείο στην οδό Σόλωνος 78.

video © Dimitris Mavroforakis/RGB studios, Νοέμβριος 2016

H εκστρατεία εμβολιασμού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Αθήνα υλοποιείται σε συνεργασία με το τον Δήμο Αθηναίων και με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας.

photo-dimitris-roubismsf-2

photo ©Dimitris Roubis/MSF

photo-dimitris-roubismsf-3

photo ©Dimitris Roubis/MSF

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν 1.796 παιδιά σε 14 καταυλισμούς γύρω από τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν εμβολιάσει συνολικά περισσότερα από 8.800 παιδιά σε περισσότερες από 29 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα (Ειδομένη, Πολύκαστρο, Λέσβος, Σάμος, Κατσικάς, Φανερωμένη, Κόνιτσα, Δολιανά, Τσεπέλοβο, Φιλιππιάδα, Λαύριο, Άγιος Ανδρέας, Θερμοπύλες, Ελληνικό, Ελαιώνας, Πειραιάς, Δερβένι, Βαγιοχώρι, Καβαλάρι, Καλοχώρι, Φράκαπορ, Καραμανλή, Δερνένι, Σέρρες, Αλεξάνδρια, Πέτρα Ολύμπου, Κτήμα Ηρακλής Πιερίας, Βόλος, Τρίκαλα και Βέροια).

photo-dimitris-roubismsf-5

photo ©Dimitris Roubis/MSF

photo-dimitris-roubismsf-4

photo ©Dimitris Roubis/MSF

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Βίντεο: “Ο δημόσιος χώρος της Αθήνας από την οπτική του φύλου”

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!