Ian Kershaw: “Χίτλερ”

Πρώτα απ’ όλα η βιογραφία στοχεύει να αποτελέσει μια μελέτη της εξουσίας του Χίτλερ. Προσπάθησα να απαντήσω σε δύο ερωτήματα. Το πρώτο ήταν πώς το φαινόμενο Χίτλερ κατέστη δυνατό. Πώς μπόρεσε αυτός ο αλλόκοτος απροσάρμοστος να καταλάβει την εξουσία στη Γερμανία, ένα μοντέρνο, περίπλοκο, οικονομικά και πολιτιστικά εξελιγμένο κράτος; Το δεύτερο ήταν πώς ασκούσε την εξουσία ο Χίτλερ. Είχε αναμφισβήτητα εξαιρετικές δημαγωγικές ικανότητες σε συνδυασμό με τη δυνατότητα να αναγνωρίζει με σιγουριά και να εκμεταλλεύεται αδίστακτα τις αδυναμίες του αντιπάλου του. Ωστόσο ήταν ένας άξεστος αυτοδίδακτος χωρίς καμία εμπειρία στη διακυβέρνηση. […] Ο Χίτλερ δεν έμοιαζε με κανέναν άλλο. Ο ξεχωριστός τύπος του Χίτλερ αναμφισβήτητα επέδρασε σε κρίσιμες εξελίξεις με αναμφισβήτητο τρόπο. Αν στη θέση του ως καγκελαρίου του Ράιχ βρισκόταν ο Γκέρινγκ, για παράδειγμα, δεν θα ενεργούσε με παρόμοιο τρόπο. Μπορούμε αναμφίβολα να δηλώσουμε ότι χωρίς τον Χίτλερ η Ιστορία δεν θα ήταν η ίδια.

Απόσπασμα από τον πρόλογο του συγγραφέα

 

Εμβληματικό… καθένας που θέλει να κατανοήσει το Τρίτο Ράιχ πρέπει να διαβάσει τον Kershaw, διότι κανείς δεν έχει αποκαλύψει σε τέτοιο βαθμό τον νοσηρό ψυχισμό του Χίτλερ.

Niall Ferguson, Sunday Telegraph

 

Η οριστική βιογραφία του Χίτλερ.

Sunday Times

 

Για τη σημερινή γενιά, ο Χίτλερ του Kershaw προβάλλει σαν φωτεινός φάρος αλήθειας, φωτίζοντας μια σκοτεινή περίοδο τρόμου και ψεύδους.

Mail on Sunday

 

Ένα εξαιρετικό επίτευγμα.

Financial Times

 

Ξεπερνά κάθε προηγούμενο έργο. Μια έξοχη βιογραφία που μόνο ένας έγκριτος ιστορικός μπορεί να γράψει.

Observer

IAN KERSHAW

ΧΙΤΛΕΡ

Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης, Στέφανος Ροζάνης

Σειρά: Non fiction

(ISBN: 978-618-03-0652-1, σελ.: 1056, τιμή: 28,80€)

Χρόνος έκδοσης: Οκτώβριος 2016

Τίτλος πρωτοτύπου: Hitler

Hitler_170x240_03_Fin_OUT

Περισσότερα για το βιβλίο: metaixmio.gr

Ο βρετανός ιστορικός Ian Kershaw θεωρείται αυθεντία στη γερμανική ιστορία του 20ού αιώνα. Σπούδασε στο Λίβερπουλ και στην Οξφόρδη και δίδαξε Νεότερη Ιστορία στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ. Επίσης έχει διδάξει στα πανεπιστήμια του Μάντσεστερ, του Μπόχουμ και του Νότιγχαμ. Είναι μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας και έχει συνεργαστεί με το BBC ως επιστημονικός σύμβουλος σε σειρές ντοκιμαντέρ για τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Για την προσφορά του στην επιστήμη της Ιστορίας τιμήθηκε από το γερμανικό κράτος με τον Ομοσπονδιακό Σταυρό Αξίας, με το μετάλλιο Norton Medlicott της Historical Association και το 2002 χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα της Αγγλίας. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, πολλά έργα του έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Νέος συλλογικός τόμος Intermediate Language Varieties: Koinai and regional standards in Europe με συνεπιμελήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΑΠΚΥ Σταυρούλα Τσιπλάκου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!