Κοινωνική Συνοχή & Αλληλεγγύη στη Δυτική Αττική: Απολογιστικό Δελτίο 2016

Η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, δημοσίευσε απολογιστικό δελτίο του 2016 για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Το Απολογιστικό Δελτίο αποτελεί μια συστηματική και ταξινομημένη παρουσίαση βασικών ενεργειών και δράσεων της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής μέσα από την έκδοση σχετικών ανακοινώσεων, δελτίων τύπου, κειμένων διαβουλεύσεων και μελετών σε δέκα επιμέρους θεματικά πεδία:

επισιτιστική και υλική αρωγή, ενδυνάμωση των μη κερδοσκοπικών φορέων κοινωνικής φροντίδας, στήριξη των ευπαθών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων- Ρομά, ΑΜΕΑ, πρόσφυγες-μετανάστες, κοινωνική ασφάλεια, ισότητα των δυο φύλων, παιδεία και η δια βίου μάθηση, τεκμηρίωση και στρατηγικός σχεδιασμός στο κοινωνικό πεδίο.

Το 2016 αποτέλεσε το έτος επέκτασης των δράσεων επισιτιστικής αρωγής, της λειτουργίας του Πιλοτικού Γραφείου Στήριξης Ρομά & Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων και προώθησης εξαιρετικά σημαντικών ζητημάτων στους τομείς της δεύτερης ευκαιρίας μάθησης (Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) και της ισότητας των φύλων (διαβούλευση και πρόταση για Συμβουλευτικό Σταθμό Θριασίου). Επίσης, το 2016 ξεκίνησε η συνεργασία με το ΚΕΜΕΑ για τη χωρική εξειδίκευση του πρωτοκόλλου συνεργασίας Υπ. Εσωτερικών- Περιφέρειας Αττικής για την κοινωνική ασφάλεια στην περιοχή.

Αναλυτική παρουσίαση στο Απολογιστικό Δελτίο 2016

Διαβάστε Επίσης  Αναπτύσσοντας την ισορροπία εργασίας-ζωής με τα Ταμεία της ΕΕ | Ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!