Συνέδριο του έργου N.E.F.E.L.E. – “Networking European Festivals mEntal Life Enhancement” Τέχνη για την Ψυχική Υγεία

27-28 Ιανουαρίου 2017, Αθήνα

ΔΙΚΤΥΩΣΗ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ/ ΕΡΓΑΛΕΙΑ/ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Είσοδος Ελεύθερη, απαιτείται προεγγραφή εδώ

Ο κοινωνικός φορέας – Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» ως συντονιστής και οι εταίροι του έργου N.E.F.E.L.E. – “Networking European Festivals mEntal Life EnhancementFirst Fortnight/Ireland, Fundacion Intras/Spain, Euronet/Italy και ASOK/Lithuania διοργανώνουν το Συνέδριο του έργου την Παρασκευή 27 και Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων και παραδοτέων του έργου και κυρίως του 1ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία, που έλαβε χώρα την περίοδο 1-16 Οκτωβρίου 2016 στην Αθήνα, καθώς και η ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

Διαβάστε Επίσης  Covid-19 Refugees Info: Ένας ιστότοπος ενημέρωσης και δικτύωσης χωρίς διακρίσεις

1η Ημέρα: Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017, Αμφιθέατρο Μουσείου Ακρόπολης, Αθήνα

10.00-18.00 (Εγγραφές 9.00-10.00)

Η πρώτη ημέρα απευθύνεται σε εκπροσώπους των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας και των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε φορείς και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στα πεδία της Τέχνης και της Ψυχικής Υγείας και σε όλους τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες και επαγγελματίες ψυχικής υγείας, στα Μέσα Ενημέρωσης και στο γενικό κοινό.

Στο πρόγραμμα προβλέπονται:

  • Εναρκτήριες ομιλίες από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των θεσμών της Ελληνικής Πολιτείας που υποστήριξαν το έργο
  • Παρουσίαση του Προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη» που συγχρηματοδοτεί το έργο “Nefele”
  • Παρουσίαση από τους εταίρους των δράσεων του έργου και των δύο εργαλείων του “Τέχνη, Ψυχική Υγεία & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα” και “Καλλιτεχνική πρακτική στις Μονάδες Ψυχικής Υγείας”
  • Προβολή του ειδικού ντοκιμαντέρ “IN THE HEART OF SOUL” διάρκειας 24’ (μια παραγωγή της Small Planet Production House), το οποίο είναι αφιερωμένο στο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

Ακόμη, ελληνικοί φορείς που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ θα περιγράψουν την εμπειρία τους αυτή και θα παρουσιάσουν το έργο τους στο πεδίο της Τέχνης για την Ψυχική Υγεία. Η ημέρα περιλαμβάνει, επίσης, προβολή του video “Reflection” και ανοιχτή συζήτηση σε μορφή στρογγυλού τραπεζιού, στην οποία θα συμμετέχουν ευρωπαϊκοί οργανισμοί, παρουσιάζοντας καλές πρακτικές που σχετίζονται με το πεδίο της Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

Δήλωση συμμετοχής στην 1η ημέρα του συνεδρίου στο nefele.secreteriat@nefeleproject.euΠροθεσμία υποβολής 24/1/2017.

2η ημέρα: Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, Ξενοδοχείο “Stanley”, Αθήνα

9.00-17.00

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου αφορά στην ίδρυση του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία και απευθύνεται αποκλειστικά σε  ελληνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς που επιθυμούν να γίνουν ιδρυτικά μέλη του Δικτύου.

Προβλέπεται ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μερών για την προβλεπόμενη διαδικασία και την ψήφιση του καταστατικού (που τελεί ήδη υπό διαβούλευση), ενώ μετά την ολοκλήρωση της ιδρυτικής διαδικασίας θα δοθεί συνέντευξη τύπου από την εκλεγείσα διοίκηση του Δικτύου προς τα μέσα ενημέρωσης.

Συμμετοχή αποκλειστικά για φορείς που δήλωσαν συμμετοχή στην Ιδρυτική Γενική Συνέλευση, ως εν δυνάμει μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου των Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

Οι γλώσσες εργασίας του Συνεδρίου θα είναι Ελληνικά και Αγγλικά (σε παράλληλη μετάφραση).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο:

Γραφείο Τύπου Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

Οικονόμου Δημήτρης

Τ: 210 5913826 / F: 210 5762861

 Ε: press@nefeleproject.eu   

NEFELE Project: www.nefeleproject.eu

 

 

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Be the first to comment on "Συνέδριο του έργου N.E.F.E.L.E. – “Networking European Festivals mEntal Life Enhancement” Τέχνη για την Ψυχική Υγεία"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!