Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για την διαδικασία επαναδιαπίστευσης της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου απέστειλε στις 9 Φεβρουαρίου 2017, επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να εκφράσει την έντονη ανησυχία της για την επερχόμενη υποβάθμιση από αρμόδιο όργανο των Ηνωμένων Εθνών της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Στο κείμενο της επιστολής αναφέρει

“Η Ένωσή μας υπήρξε από τα πρώτα μέλη της Επιτροπής το έργο της οποίας είναι ιδιαίτερης σημασίας για την εποπτική και προωθητική λειτουργία της καρδιάς της Δημοκρατίας μας, δηλαδή, του Κράτους Δικαίου και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. 

Για το λόγο αυτό σας καλούμε να εξετάσετε το ζήτημα και να στηρίξετε την Εθνική Επιτροπή,  ένα πολυσυλλεκτικό όργανο το οποίο μόνο θετική παρουσία έχει να δείξει κατά τη διάρκεια της 16ετούς λειτουργίας του. Ειδικότερα για την μη υποβάθμιση της Εθνικής Επιτροπής κατά τη διαδικασία επαναδιαπίστευσής της από τα ΗΕ απαιτείται η ενδυνάμωση της ανεξαρτησίας της, σε διοικητικό, πολιτικό, ατομικό, και οικονομικό επίπεδο. 

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε να προωθηθεί στο νομοθετικό σώμα η διάταξη που προτάθηκε από την Εθνική Επιτροπή με στόχο την αποτροπή της υποβάθμισής της, αλλά και την θεσμική της ενδυνάμωση που θα της επιτρέπει να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στα κρίσιμα καθήκοντά της.”

Δείτε την επιστολή

Διαβάστε Επίσης  Ecotivity School: Θερινό Σχολείο Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!