Δράση εξοικείωσης με την αναπηρία από το Δήμο Αθηναίων, στο Europe Direct

Δράση εξοικείωσης με την αναπηρία διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαρτίου ο δήμος Αθηναίων στο Europe Direct στο Πνευματικό Κέντρο.

Σκοπός της δράσης είναι η εξοικείωση με την αναπηρία, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι νέοι με αναπηρία με στόχο να επιτευχθεί η ομαλή ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και η ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή. Η δράση προσφέρει τη δυνατότητα να δούμε με άλλη ματιά τους κοινόχρηστους χώρους, να κάνουμε οικείο βίωμα τη δυσχέρεια στη μετακίνηση μέσα στην πόλη όπως την βιώνουν τα άτομα αυτά.   

Η δράση περιλαμβάνει:

1.”Η αναπηρία ως πρόκληση” Λαβύρινθος αισθήσεων

  • Ανοιχτός διάλογος, ενημέρωσης και συνειδητοποίησης με το ευρύ κοινό. Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας, στέλεχος του Σ.Κ.Ε.Π. με κινητική αναπηρία, θα συντονίσει μία ανοιχτή συζήτηση με το κοινό για την πραγματικότητα της αναπηρίας: προβλήματα, προκλήσεις και λύσεις.
  • Βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία που υλοποιείται από την Γκαμπριέλα Τελεκφάλβι, συνεργάτιδα του Σ.Κ.Ε.Π. Χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας θα διασχίσουμε τον Λαβύρινθο, σε ένα ταξίδι διαφορετικής αντίληψης και σκέψης. Το εργαστήρι μας οδηγεί σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η διαφορετικότητα, η ισότητα, η αποδοχή και ο σεβασμός.

2.Δράση ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.) και τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Άσπεργκερ (ΕΛ.Σ.Σ.Α).

Η δράση πραγματοποιείται σε συνεργασία, τον Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων και τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Άσπεργκερ. Συμμετέχουν και οι Σύμμαχοι Υγείας.

Europe Direct του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων

Ακαδημίας 50, είσοδος από Σόλωνος

Ώρα: 11.00-14.00

Διαβάστε Επίσης  Αγορά Αλληλεγγύης χωρίς Μεσάζοντες στο Πάρκο Δρακοπούλου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!