Θεατρικό εργαστήριο στο χώρο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ

Ξεκίνησε η λειτουργία του θεατρικού εργαστηρίου στο χώρο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ, με την αρωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η σύσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου πραγματοποιείται ώστε να συναντηθούν με τη θεατρική πράξη κοινωνικά ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι η θεατρική εμπειρία είναι βιωματική διαδικασία, η οποία εγγράφει τα αποτελέσματά της σε βαθύτερο επίπεδο και αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέσο προς την προσωπική και ομαδική ανάπτυξη.

Η υποστήριξη της προσπάθειας των πρώην χρηστών να επαναπροσδιορίσουν κομμάτια της ζωής τους μέσα από τη θεατρική τέχνη, λειτουργούν ως θεραπευτικό εργαλείο.

Στη θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε συμμετέχουν 10 πρώην χρήστες-μέλη του προγράμματος και ειδικός συνεργάτης από το προσωπικό, ενώ εμψυχωτής της δράσης είναι ο ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, κ. Νίκος Καπέλιος.

* Τα στελέχη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ ευχαριστούν θερμά τη διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και τον κ. Νίκο Καπέλιο για την υποστήριξη και τη συνεργασία.

selfhelp.gr

Διαβάστε Επίσης  Η συμβολή των κοινωνικών φαρμακείων στα χρόνια της κρίσης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!