Θεατρικό εργαστήριο στο χώρο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ

Ξεκίνησε η λειτουργία του θεατρικού εργαστηρίου στο χώρο του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ, με την αρωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

Η σύσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου πραγματοποιείται ώστε να συναντηθούν με τη θεατρική πράξη κοινωνικά ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες. Βασίζεται στην πεποίθηση ότι η θεατρική εμπειρία είναι βιωματική διαδικασία, η οποία εγγράφει τα αποτελέσματά της σε βαθύτερο επίπεδο και αποτελεί ένα αποτελεσματικό μέσο προς την προσωπική και ομαδική ανάπτυξη.

Η υποστήριξη της προσπάθειας των πρώην χρηστών να επαναπροσδιορίσουν κομμάτια της ζωής τους μέσα από τη θεατρική τέχνη, λειτουργούν ως θεραπευτικό εργαλείο.

Στη θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε συμμετέχουν 10 πρώην χρήστες-μέλη του προγράμματος και ειδικός συνεργάτης από το προσωπικό, ενώ εμψυχωτής της δράσης είναι ο ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, κ. Νίκος Καπέλιος.

* Τα στελέχη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ ευχαριστούν θερμά τη διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και τον κ. Νίκο Καπέλιο για την υποστήριξη και τη συνεργασία.

selfhelp.gr

Διαβάστε Επίσης  «Στάσου πλάι μου» : Εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!