Ομάδα Συμβουλευτικής Στήριξης “Εφηβεία είναι θα περάσει”

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με την B’ Κοινότητα στα πλαίσια του προγράμματος ομάδες συμβουλευτικής υποστήριξης κατοίκων του Δήμου Θεσσαλονίκης θα λειτουργήσει ομάδα συμβουλευτικής στήριξης με θέμα: ”Εφηβεία είναι θα περάσει”.

Η εφηβεία αποτελεί μια σημαντική, μεταβατική περίοδο για τα παιδιά και ταυτόχρονα μια πρόκληση για τους γονείς. Στην ομάδα θα συζητηθούν θέματα όπως: ποιες είναι οι μεταβολές κατά την εφηβεία, οι σχέσεις των εφήβων με τους γονείς και τους συνομηλίκους, η παραβατικότητα,οι καταχρήσεις και ο σχολικός εκφοβισμός. Στόχος της ομάδας είναι η συμβουλευτική ενημέρωση, η κοινωνικοποίηση, η ευαισθητοποίηση, η ανταλλαγή απόψεων και η αυτοβοήθεια των μελών. Ο συντονισμός της ομάδας γίνεται από ψυχολόγο του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 8 δίωρες ομαδικές συναντήσεις. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στη Β’ Κοινότητα στον 2ο όροφο Μοναστηρίου 93, κάθε Πέμπτη από 17:00-19:00 και θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 16/3/2017. Η συμμετοχή των κατοίκων είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι μπορούν να συμπληρώνουν μια αίτηση συμμετοχής, την οποία θα παραλαμβάνουν: από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, Μοναστηρίου 53-55, 4ος όροφος, πρωϊνες ώρες 8:00-14:00 ή μπορούν να εκτυπώσουν από εδώ (βρείτε τη παρακάτω συνημμένη). Η αίτηση θα αποσταλεί με fax στα τηλέφωνα: 2310-509048 και ή θα σταλεί με e-mail στη διεύθυνση: m.kalogeropoulou@thessaloniki.gr 

Για περισσότερες πληροφορίες, απευθύνεστε στα τηλέφωνα: 2310-509038, πρωινές ώρες 8:00πμ-14:00μμ.

ΑΙΤΗΣΗ

Διαβάστε Επίσης  Εκπαίδευση στη Συνθετική Συμβουλευτική & στη Συνθετική Ψυχοθεραπεία | Athens Synthesis Centre

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!