Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down 2017

Σήμερα, Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 είναι ο 12ος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σύνδρομο Down. Κάθε χρόνο, οι φωνές των ανθρώπων που ζουν με το σύνδρομο και και εκείνων που ζουν και εργάζονται μαζί τους, δυναμώνουν όλο και περισσότερο.

Η Down Syndrome International ενθαρρύνει τους φίλους της να επιλέξουν τις δικές τους δραστηριότητες και εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας ώστε να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με το τι είναι το σύνδρομο Down, τι σημαίνει να έχει κανείς σύνδρομο Down, και πως οι άνθρωποι με το σύνδρομο παίζουν έναν σημαντικό ρόλο στις ζωές και στις κοινότητες μας.

#MyVoiceMyCommunity – Δίνοντας την ευκαιρία στους ανθρώπους με σύνδρομο Down να μιλήσουν, να ακουστούν και να επηρεάσουν τις κυβερνητικές πολιτικές και δράσεις, για μια πλήρη συμμετοχή στην κοινότητα

Το 2017, η Down Syndrome International εργάζεται με το παγκόσμιο δίκτυο της για να:

  • Εξηγήσει γιατί είναι σημαντικό για τα άτομα με σύνδρομο Down και τους συνήγορους τους να μιλήσουν και να επηρεάσουν τους διαμορφωτές πολιτικής σε τοπικό, εθνικό, περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο.
  • Εξηγήσει ποιες είναι οι πολιτικές “κλειδιά”, οι οποίες επηρεάζουν τις ζωές των ανθρώπων με σύνδρομο Down, και μπορούν να εξασφαλίσουν  μια πλήρη κοινωνική ένταξη στην κοινότητα εάν εφαρμοστούν.
  • Εξηγήσει πως οι συνήγοροι μπορούν να συμμετάσχουν – από ενημερωτικές καμπάνιες έως σε άμεση πολιτική συνηγορία.
  • Εξηγήσει πως να ενδυναμώνονται οι άνθρωποι με σύνδρομο Down  (και όσοι τους στηρίζουν) ώστε να υπερασπίζονται τον εαυτό τους και παρέχει χρήσιμα εργαλεία για την διευκόλυνση τους.

 

Διαβάστε Επίσης  Ευάλωτοι πρόσφυγες οδηγήθηκαν σε έξωση και κοιμούνται στους δρόμους

Συνηγορία είναι μια δραστηριότητα ενός ατόμου ή μιας ομάδας η οποία έχει ως στόχο να επηρεάσει τις αποφάσεις στο πλαίσιο των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών συστημάτων και θεσμών. Η συνηγορία μπορεί να περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες που αναλαμβάνει ένα άτομο ή μια οργάνωση συμπεριλαμβανομένων των εκστρατειών στα μέσα ενημέρωσης, δημόσιων ομιλιών, την ανάθεση και τη δημοσίευση έρευνας.
Ζητήματα / πολιτικές μεγαλύτερης σημασίας για τα άτομα με σύνδρομο Down αφορούν την υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία και την απασχόληση, την επιλογή χώρου διαβίωσης, τη συμμετοχή στην πολιτική, δημόσια και πολιτιστική ζωή και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη και την αναγνώριση ενώπιον του νόμου.

 

Διαβάστε Επίσης  Κινδυνεύει με απέλαση μαροκινή τρανς γυναίκα μετά από απόρριψη αιτήματος ασύλου

Για το 2017, η Down Syndrome International παρουσιάζει το #MyVoiceMyCommunity, μηνύματα από ανθρώπους με σύνδρομο Down, που βρίσκονται ανάμεσα στους φίλους και τους συνάδελφους τους. Μιλούν για το πόσο σημαντικό είναι να ακούγονται οι φωνές τους, ως ισότιμοι πολίτες των χωρών τους και προτρέπουν τις κυβερνήσεις τους να συμμεριστούν τις ανησυχίες τους.

Το παρακάτω βίντεο περιλαμβάνει στιγμιότυπα από όλα τα βίντεο των 42 χωρών που δημιουργήθηκαν για την ημέρα.

worlddownsyndromeday.org

socialpolicy.gr

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

There is one comment

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!