Πρόγραμμα 100 Mirrors Inclusive – Επιχειρηματικότητα δίχως αποκλεισμούς για γυναίκες με αναπηρία

Το πρόγραμμα 100Mirrors Inclusive στοχεύει στην διάδοση της επιχειρηματικότητας χωρίς αποκλεισμούς στις γυναίκες με αναπηρία. Πρόκειται για την συνέχιση του προγράμματος 100Mirrors (www.100-mirrors.eu), όμως αυτή τη φορά η επιλογή των 100 γυναικών επιχειρηματιών μέσα από τις 5 συμπράττουσες χώρες (Ισπανία, Ελλάδα, Πολωνία, Λετονία και Μάλτα), θα αφορά γυναίκες με αναπηρία οι οποίες πρόκειται να λειτουργήσουν ως πρότυπα για άλλες γυναίκες  που επιθυμούν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση ή να βελτιώσουν την δημιουργικότητα και τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες.

Στο πλαίσιο του 100Mirrors Inclusive πρόκειται να δημιουργηθεί ένας οδηγός και μια πλατφόρμα εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Τα δύο αυτά εργαλεία πρόκειται να διατεθούν σύντομα στο κοινό μέσα από την Ιστοσελίδα του προγράμματος.

Αποτελέσματα του προγράμματος:

  • Έρευνα πεδίου γύρω από την επιχειρηματικότητα γυναικών με αναπηρία.
  • Τα προφίλ 100 γυναικών προτύπων, παράδειγμα προς μίμηση για άλλες γυναίκες και μας μιλούν για την εμπειρία τους.
  • Ένα μάθημα με την μέθοδο της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης για το πώς μπορεί κάποια να γίνει μέντορας άλλων γυναικών.
  • Ένας οδηγός για συμβούλους καριέρας και εκπαιδευτές.

Στις 22 και 23 Νοεμβρίου του 2016 τα μέλη του εταιρικού σχήματος συναντήθηκαν σε διακρατική συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Μαδρίτη. Αυτές τις πρώτες μέρες εργασίας, οι εταίροι μίλησαν για την κατανομή των εργασιών, τα χρονοδιαγράμματα, τα οικονομικά και διοικητικά ζητήματα, καθώς και τις στρατηγικές επικοινωνίας που θα υιοθετηθούν για το πρόγραμμα.

Η εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος 100 Mirrors Inclusive.

Με άλλα λόγια, οι μέρες αυτές αποτέλεσαν τη βάση του προγράμματος, ενώ έγιναν τα πρώτα βήματα για των σχηματισμό των περιγραμμάτων του έργου τα οποία η σύμπραξη θα μπορούσε να ενστερνίζεται στο εξής. Η επόμενη συνάντηση των εταίρων πρόκειται να λάβει χώρα στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 2017.

Ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα του Έργου είναι οι δραστηριότητες διάδοσης και επικοινωνίας. Πρόθεση της σύμπραξης είναι η διάδοση του έργου σε όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες με αναπηρία, συμπεριλαμβανομένων οργανισμών οι οποίοι συνεργάζονται μαζί τους.

Σήμερα, με τις δυνατότητες που μας προσφέρονται παγκοσμίως για επικοινωνία, η διάδοση του έργου είναι τόσο σημαντική όσο και απαραίτητη.

Επισκεφθείτε το Website του 100 Mirrors Inclusive

www.100mirrors-inc.eu

Για τις ανάγκες του έργου πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό εργαστήριο στη Μάλτα τον Απρίλιο του 2017. Το εργαστήριο θα αποτελείται από δυο εκπαιδευτές / ερευνητές και δύο γυναίκες επιχειρηματίες με αναπηρία προερχόμενες από τις συμμετέχουσες χώρες προκειμένου να παραχθεί ένα εγχειρίδιο σχετικά με τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί στο έργο. Η δύναμη του έργου εναπόκειται στην υποστήριξη των γυναικών με αναπηρία οι οποίες φιλοδοξούν να ξεκινήσουν την δική τους επιχείρηση «ακολουθώντας ένα παράδειγμα προς μίμηση».

Αν είστε γυναίκα η οποία βιώνει οποιαδήποτε μορφή αναπηρίας και πιστεύετε ότι μπορείτε να αποτελέσετε πρότυπο για τους άλλους, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους εταίρους του προγράμματος στο 100mirrors@acrosslimits.com

Διαβάστε Επίσης  Πιλοτικό Σχέδιο για την Κοινωνική Ένταξη των ΡΟΜΑ του Δήμου Χαλανδρίου με εξασφάλιση στέγασης μέσω επιδότησης ενοικίου | Πρόσκληση προς ιδιοκτήτες ακινήτων για εκμίσθωση κατοικιών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!