Το “Μαζί για το Παιδί” μοιράζει καινούρια παπούτσια σε άπορα παιδιά από την Θράκη έως την Κρήτη

To “Μαζί για το Παιδί” ακολουθώντας τη φιλοσοφία ετών για προσφορά και αλληλεγγύη, συνεχίζει και φέτος να μοιράζει παπούτσια σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, σε όλη την Ελλάδα.

Η δράση, που υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας παπουτσιών TOMS, ξεκίνησε το 2015 όπου διανεμήθηκαν περίπου 22.000 καινούργια παπούτσια σε 40 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με την αμερόληπτη βοήθεια περισσοτέρων από 200 εθελοντών. Η προσφορά παπουτσιών σε άπορα παιδιά από το “Μαζί για το Παιδί” σε συνεργασία πάντα με τις κοινωνικές υπηρεσίες ΜΚΟ και Δήμων, δεν αποτελεί μια τυχαία δράση αλληλεγγύης αλλά μια στοχευμένη δράση προσφοράς για την βελτίωση της καθημερινότητας των πιο ευάλωτων παιδιών.

Με ένα ζευγάρι καινούργια παπούτσια ένα παιδί μπορεί:

  • να παίξει
  • να πάει σχολείο
  • να αποφύγει προβλήματα υγείας από τη χρήση ακατάλληλων ή χρησιμοποιημένων παπουτσιών
  • να βελτιώσει την ψυχολογία του

Η εκστρατεία αφορά παιδιά ηλικίας μέχρι 17-18 ετών (*με εξαίρεση μόνο τους ενήλικες πρόσφυγες), με τη διανομή των παπουτσιών να πραγματοποιείται σε φορείς και σε καταυλισμούς προσφύγων:

Η διαδικασία της διανομής

Εκπρόσωποι του “Μαζί για το Παιδί” μαζί με εθελοντές, επισκέπτονται τους φορείς και έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά τα οποία δοκιμάζουν τα παπούτσια πριν τα παραλάβουν, προσφέροντας την καλύτερη ανταμοιβή: χαμόγελα αληθινά και ζεστές παιδικές αγκαλιές.

Για το 2017, την τρίτη συνεχόμενη χρονιά της δράσης, το “Μαζί για το Παιδί” θα προσφέρει σε περισσότερους από 200 φορείς και ιδρύματα που στηρίζουν άπορα παιδιά σε όλη την ελληνική επικράτεια, περισσότερα από 28.000 ζευγάρια παπούτσια. Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν σε 51 πόλεις σε Αττική, Ήπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Κρήτη, και θα διαρκέσουν έως τον Σεπτέμβρη.

Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περίπου 40.000 ζευγάρια παπούτσια

Σημαντικό κομμάτι του μεγάλου εγχειρήματος που έχει αναλάβει το “Μαζί για το Παιδί”,  αποτελεί η βοήθεια των εθελοντών αλλά και η συμπαράσταση των εταιρειών TOMS, Νέα Οδός, ΔΕΔΔΗΕ, Aegean, HERTZ, Freedom Logistics, Aeromet,  που συνδράμουν ουσιαστικά στην υλοποίηση του έργου σε όλη την Ελλάδα.

Επίσημος Giving Partner της εταιρείας TOMS στην Ελλάδα

Η εταιρεία παπουτσιών TOMS (Tomorrow’s Shoes) ακολουθεί τη φιλοσοφία του κοινωνικού επιχειρείν με το επιχειρηματικό μοντέλο “One for One” (με κάθε ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια που αγοράζει ένας καταναλωτής, η TOMS βοηθάει κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη). Με πάνω από 100 Giving Partners  σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία TOMS έχει προσφέρει δωρεάν πάνω από 70 εκατομμύρια ζευγάρια παπούτσια. Το “Μαζί για το Παιδί” αποτελεί τον επίσημο Giving Partner της εταιρείας στην Ελλάδα (η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης που πήρε παπούτσια από την TOMS) και μαζί προσφέρουν παπούτσια σε ιδρύματα, φορείς αλλά και σε καταυλισμούς προσφύγων.

Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996.  Πρόκειται για μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Το “Μαζί για το Παιδί” φέτος θα ταξιδέψει από τη Θράκη έως την Κρήτη για να μοιράσει καινούρια παπούτσια σε άπορα παιδιά. Όσοι φορείς επιθυμούν να αποτελέσουν μια στάση στην φετινή του διαδρομή, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Ένωση.

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»

Αγίου Θωμά 14, Αθήνα, 115 27

T. 210 74 82 690 | F.210 74 82 664

www.mazigiatopaidi.gr

www.facebook.com/mazigiatopaidi

Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi

Ελένη Τομπέα

socialpolicy.gr

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  «Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη» | Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Α.Π.Θ.

Be the first to comment on "Το “Μαζί για το Παιδί” μοιράζει καινούρια παπούτσια σε άπορα παιδιά από την Θράκη έως την Κρήτη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!