8 εργασίες, 8 ιστορίες, 8 γυναίκες (βίντεο)

8 γυναίκες. 8 τοποθεσίες. 8 διαφορετικές εργασίες και ιστορίες ζωής. Φέτος το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) αποφάσισε να σηματοδοτήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζοντας τη δημιουργικότητα, την επιχειρηματικότητα και την χειραφέτηση των γυναικών στον τομέα της εργασίας. Ακολουθήστε κάθε μια ξεχωριστά από την Αλβανία έως το Τατζικιστάν.

8 WOMEN: Anita

fYROM: Πώς θα αντιδρούσατε εάν οι πελάτες σας, σας αντιμετώπιζαν πάντα ως τη γραμματέα; Οι όροι αντιστράφησαν για την Anita, όταν δημιούργησε τη δική της κατασκευαστική εταιρεία ενάντια σε όλες τις προβλέψεις και τα στερεότυπα.

8 WOMEN: Majlinda

Αλβανία – Το να είσαι η δήμαρχος μιας πόλης 38.000 κατοίκων δεν αποτελεί μόνο εκπροσώπηση: αυτό σημαίνει, επίσης, ότι αποτελείς πρότυπο και παράδειγμα. Η Majlinda υποστηρίζει τις γυναίκες επιχειρηματίες στην κοινότητά της. Και η δυναμική της γυναικείας επιχειρηματικότητας ολοένα και μεγαλώνει.

8 WOMEN: Olima

Τατζικιστάν – Το να ζεις με αναπηρία μπορεί να αποτελέσει ένα τεράστιο φορτίο όταν πρόκειται για εύρεση εργασίας, πόσο μάλλον για τη μετάβαση στον τόπο εργασίας. Η Olima δεν άφησε αυτό να της γίνει εμπόδιο. Ανεβείτε σε ένα ποδήλατο και κατευθυνθείτε στο κοντινό εργοστάσιο ενδυμάτων όπου η Olima, ήρεμη βγάζει τώρα τα προς το ζην.

8 WOMEN: Carolina

Μολδαβία«Δοκίμασα τα πάντα, από αεροσυνοδός, έως και νομική σύμβουλος», λέει η Carolina. “Αλλά ο χορός μου αρέσει περισσότερο.”  H Carolina  έχει δημιουργήσει το δικό της γυμναστήριο. Σε αυτό το σύντομο κλιπ, που γυρίστηκε στην πόλη Κισινάου, υπάρχει μια σφαιρική αίσθηση της ελευθερίας.

8 WOMEN: Baia

Γεωργία – Ένας ηλικιωμένος κάποτε είπε: “Ποτέ δεν περίμενα ότι οι γυναίκες και η οινοποίηση θα μπορούσαν να ταιριάξουν”. Στην Τιφλίδα, η Baia καταπνίγει το στερεότυπο και κάνει μια λαμπρή καριέρα τόσο τρυγώντας τον αμπελώνα της οικογένειας όσο και εμπορευόμενη τη δική της μάρκα κρασιού.

8 WOMEN: Oksana

Ουκρανία – Όταν ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ζωή της Oksana σταμάτησε. Όμως, η νεαρή επίκουρη καθηγήτρια βρήκε παρηγοριά στη διδασκαλία των παιδιών, που δημιουργούν μαγεία μαζί της στο επιστημονικό εργαστήριο.

8 WOMEN: Emine

Τουρκία – Τα πάθη μπορούν να μεταδοθούν από τη μια γενιά στην επόμενη, όπως και η δέσμευση για την ενδυνάμωση των γυναικών. Στη ζωή της Emine στη σχολή, η έρευνα του εγκεφάλου και της ισότητας των φύλων πάνε χέρι-χέρι.

8 WOMEN: Marigona

Πρίστινα – Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν, η Marigona έστησε το δικό της συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων, ισορροπώντας μεταξύ της φροντίδας των παιδιών και της μηχανικής.

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Μ.Α.Σ.Κ.Α. - Μην Αφήνεις Συναισθήματα Και σκέψεις Απροστάτευτα | Βίντεο από τον ξενώνα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης ασθενών του ΠΕΣΟΨΥ

Be the first to comment on "8 εργασίες, 8 ιστορίες, 8 γυναίκες (βίντεο)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


error: Content is protected !!