Ομιλία: “Ταυτότητες σε κρίση”

Κύκλος « Εκπαίδευση του σήμερα και του αύριο»

Οι συναντήσεις αυτού του κύκλου διοργανώνονται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Συμμετέχουν στελέχη της εκπαίδευσης, κοινωνιολόγοι, φιλόσοφοι, πανεπιστημιακοί, ψυχολόγοι και ψυχαναλυτές. Οι συναντήσεις αυτές ανοικτές σε όλους.

05.05.2017, 19.00 | Auditorium Theo Angelopoulos – IFG

Το θέμα του «φύλου» στο σχολείο συνεχίζει να προκαλεί διαμάχες. Με ποιον τρόπο το σχολείο πρέπει και μπορεί να προσεγγίζει το «φύλο» και την σεξουαλικότητα; Εάν πίσω από αυτό το ερώτημα κρύβεται πιο συχνά εκείνο της ισότητας των ευκαιριών μεταξύ αγοριών και κοριτσιών, υπάρχουν όμως και άλλα: όπως αυτό της δυσφορίας παιδιών και εφήβων ως προς το ζήτημα της ταυτότητας και της διαφοράς των φύλων.

Με τον François Ansermet, ψυχαναλυτή, καθηγητή παιδοψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και διευθυντή του τμήματος ψυχιατρικής παιδιών και εφήβων στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Γενεύης.          

Στο πρώτο μέρος: μια μουσική εισαγωγή από μαθητές του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου Παλλήνης και Το φαινόμενο της πεταλούδας, μια σύντομη χορογραφία από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα.

Είσοδος ελεύθερη, ταυτόχρονη μετάφραση

Πληροφορίες: sce@ifa.gr

Διαβάστε Επίσης  Δείκτης Ισότητας των Φύλων 2020: η εργασία στον ψηφιακό κόσμο

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!