3 βίντεο για την κατάθλιψη στα πλαίσια της εκστρατείας του Π.Ο.Υ. «Κατάθλιψη: Ας μιλήσουμε»

Τα παρακάτω σύντομα βίντεο δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο της εκστρατείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με τίτλο «Κατάθλιψη: Ας μιλήσουμε», τονίζοντας τη σημασία του να μιλούν οι πάσχοντες για το πρόβλημα, ως το πρώτο βήμα για λήψη βοήθειας.

 

“Ας μιλήσουμε για την κατάθλιψη” – εστιάζοντας στους εφήβους και νεαρούς ενήλικες

Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Προκαλεί ψυχική οδύνη και επηρεάζει την ικανότητα των ανθρώπων να ανταπεξέρχονται στις καθημερινές τους δραστηριότητες, με καταστροφικές συνέπειες, ορισμένες φορές, στις φιλικές σχέσεις και στις σχέσεις ματαξύ της οικογένειας. Στις χειρότερες περιπτώσεις, η κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει στην αυτοκτονία, την δεύτερη κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των νέων ηλικίας 15-29 ετών.

“Ας μιλήσουμε για την κατάθλιψη” – εστιάζοντας στους ηλικιωμένους

Η κατάθλιψη στους ηλικιωμένους είναι κοινή. Ωστόσο, συχνά παραβλέπεται. Η μοναξιά και η απώλεια της ανεξαρτησίας είναι μεταξύ των αιτιών.

“Ας μιλήσουμε για την κατάθλιψη” – εστιάζοντας στις μητέρες με μωρά στην πρώιμη βρεφική ηλικία

Η κατάθλιψη μετά τον τοκετό είναι κοινή. Προκαλεί ψυχική οδύνη και μπορεί να αποτρέψει τις νέες μητέρες από το να είναι σε θέση να εκπληρώνουν πλήρως τις οικογενειακές τους ευθύνες. Ωστόσο, η κατάθλιψη μπορεί να προληφθεί και να θεραπευθεί. Η καλύτερη κατανόηση της κατάθλιψης θα βοηθήσει στη μείωση του στίγματος που συνδέεται με την κατάσταση, και να οδηγήσει περισσότερα άτομα στο να αναζητούν βοήθεια.

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Θέσεις Εργασίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Open Vacancies@WHO) | Closing Dates: Jul 6-Jul 17, 2020

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!