1ο Διήμερο Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία

Μουσική, χορός, θεατρικά δρώμενα, εικαστικά και πολλές άλλες εκπλήξεις από Κ.Δ.Α.Π.με.Α. της Κεντρικής Μακεδονίας θα συνθέσουν ένα μοναδικό και εντυπωσιακό καλλιτεχνικό πολυθέαμα, που θα παρουσιάσουν τα άτομα με αναπηρία, και τα οποία αποτελούν ένα μικρό δείγμα των ιδιαίτερων ικανοτήτων και επιδεξιοτήτων τους.
Κι αυτό θα συμβεί κατά τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με τη φιλοδοξία να καταστεί θεσμός και στόχο να συσφίξει τις σχέσεις των συνανθρώπων με τα μέλη άλλων οικογενειών, να ανταλλάξουν εμπειρίες και πρακτικές, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, αλλά κυρίως να «συστηθούν» στις ευρύτερες τοπικές κοινωνίες και να προβάλουν τις ιδιαίτερες ικανότητές τους που τους καθιστούν ισότιμα μέλη τους.

Πρόκειται για το «1ο Διήμερο Φεστιβάλ Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία», που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ) την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Μαΐου 2017. Σ’ αυτό θα συμμετάσχουν Κ.Δ.Α.Π.με.Α από την Κεντρική Μακεδονία και Φορείς Ειδικής Αγωγής, με την επιστημονική υποστήριξη του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5 Μαΐου, από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, όσοι παραβρεθούν στο Ε.Α.Κ. (Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης, περιοχή Στρεμπενιώτη), θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα μεγάλο «πάρτι», όπου θα παρουσιαστεί το έργο των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία, ενώ το Σάββατο 6 Μαΐου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, πολλές και ενδιαφέρουσες θα είναι οι εισηγήσεις στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρίες-Καλές πρακτικές στην ειδική αγωγή» που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης (Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125).

Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών λειτουργούν ήδη δύο υπερσύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα, υψηλών προδιαγραφών Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία, ένα στη Νεάπολη και ένα στις Συκιές, που φιλοξενούν συνολικά 124 άτομα.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για παιδιά και νέους με αναπηρία σε οικοπεδικό χώρο συνολικής έκτασης 465,05 τ.μ., στην περιοχή Αρμενοχωρίου στις Συκιές (Τριπόλεως και Κομνηνών). Πρόκειται για το πρώτο ανάλογο κέντρο που δημιουργείται στην Ελλάδα, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες ενός ατόμου με αναπηρία από τη βρεφική ηλικία έως την ενηλικίωσή του και θα λειτουργεί ως σταθμός ένταξης.
Η κατασκευή του άρχισε το 2014 και ολοκληρώθηκε με χρηματοδότηση από το ταμείο του δήμου που ανέρχεται στα 2.670.000 ευρώ. Σε ένα πενταώροφο κτίριο, το οποίο διαθέτει όλες τις ανέσεις και τις διευκολύνσεις που απαιτούνται, θα φιλοξενούνται καθημερινά 53 βρέφη και νήπια, από τα οποία οκτώ νήπια με αναπηρία, ενώ στη στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης θα λειτουργεί ειδικό διαμέρισμα και οικοτροφείο για δέκα άτομα.

 

Πρόγραμμα Φεστιβάλ ΑμεΑ

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Η «σχεδία» των λουλουδιών και της συμφιλίωσης

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!